Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

Παράταση των αιτήσεων μέχρι την Κυριακή για τις νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ στον τομέα τουρισμού και φιλοξενίας

7

Παράταση των αιτήσεων μέχρι την Κυριακή

για τις νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ στον τομέα τουρισμού και φιλοξενίας

 

Παρατάθηκε μέχρι την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών-μαθητριών στις επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2021-2022, στις ειδικότητες και στις Π.ΕΠΑΣ με κενές θέσεις, κατόπιν της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Οι Π.ΕΠΑΣ θα λειτουργήσουν σε 7 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Οι σχολές θα εφαρμόσουν το δυικό σύστημα εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση με τη Μαθητεία (μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση) σε επιχειρήσεις. Το θεωρητικό μέρος θα υλοποιείται στις σχολές από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ η Μαθητεία στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 21,78 € για κάθε ημέρα μαθητείας σε εργασιακό χώρο για 2 έτη.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου και έχουν καλή γνώση ξένης γλώσσας (αγγλικά ή γαλλικά ή γερμανικά). Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tou-oaed

 

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφήσε πειραματική επαγγελματική σχολή του ΟΑΕΔ

Κενές θέσεις υπάρχουν στις παρακάτω ειδικότητες ανά Π.ΕΠΑΣ:

1. Π.ΕΠΑΣ Καλαμακίου

    • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης

    • Τεχνίτης Επισιτισμού

2. Π.ΕΠΑΣ Ηρακλείου Κρήτης

    • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης

    • Τεχνίτης Επισιτισμού

    • Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου

3. Π.ΕΠΑΣ Ρόδου

    • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης

    • Τεχνίτης Επισιτισμού

    • Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου

4. Π.ΕΠΑΣ Μυτιλήνης

    • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης

f t g m

Τα τελευταία νέα