Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Γενικά Οικονομικά Νέα

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση

1

Περίπου 1.381.000 δικαιούχοι για το κοινωνικό Μέρισμα είδαν τα χρήματα τους στους λογαριασμούς τους ενώ χιλιάδες πολίτες που δεν πρόλαβαν να κάνουν αιτήσεις από την αρχή έχουν νέα ευκαιρία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (21/12).

 

Τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς στις 28 Δεκεμβρίου.

 

Την ίδια στιγμή η ΗΔΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο περιπτώσεων που απορρίπτονται ή εμφανίζουν προβλήματα στο κοινωνικό μέρισμα.

Όσοι απορρίφθηκαν από το κοινωνικό μέρισμα, λόγω του ότι εντοπίστηκαν από το σύστημα ότι οι δικαιούχοι δεν ήταν κάτοικοι Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια, θα πρέπει να ξαναμπούν στο koinonikomerisma.gr.

 

Παράλληλα λόγω των προβλημάτων του συστήματος οι υπερήλικες ( άτομα πάνω από 70 ετών ) οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια του μερίσματος και ως γνωστό δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση μπορεί να εμπίπτουν στο ίδιο πρόβλημα.

 

Έτσι θα πρέπει να πατήσουν το κουμπί επαναξιολόγηση και να οριστικοποίησουν την αίτηση τους αφού εγκριθεί μετά τις διορθώσεις.

 

Επίσης, αναμένεται να επανεξεταστούν και οι αιτήσεις των νέων ή μακροχρόνια άνεργων, που λόγω περιστασιακής ή ανασφάλιστης απασχόλησης δεν συμπλήρωσαν τον ελάχιστο ένα μήνα ασφάλισης ώστε να πάρουν κοινωνικό μέρισμα.

 

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από όλους στη σωστή συμπλήρωση του αριθμού λογαριασμού (IBAN) όπου θα πιστωθεί το ποσό του κοινωνικού μερίσματος καθώς και στο e-mail και στον αριθμό κινητού τηλεφώνου είτε του ίδιου του δικαιούχου είτε (αν πρόκειται για υπερήλικα) κάποιου συγγενικού προσώπου προκειμένου να υπάρχει επικοινωνία από και προς την ΗΔΙΚΑ για κάθε πρόβλημα.

 

Τα συνηθέστερα λάθη εντοπίζονται στα προσυμπληρωμένα στοιχεία. Εάν υπάρχει λάθος στον ΑΜΚΑ οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα από τα ΚΕΠ για να γίνει ενημέρωση του ΑΜΚΑ ως προς τον ΑΦΜ.

www.in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα