Εθνικό Κέντρο Δημοσίας Διοίκησης

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Created: Monday, 29 October 2018 19:58
Hits: 19278

2

Διορίστηκε, με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), καθώς είχε λήξει η θητεία του προηγούμενου.

 

Ειδικότερα, η νέα σύνθεση του δσ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. έχει ως εξής:

 

Πρόεδρος: Ιφιγένεια Καμτσίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και νυν πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Τακτικά μέλη: 

- Οι  διευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., δηλαδή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

 

- Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αναπληρώτρια η Ελένη Ρούφου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του ιδίου υπουργείου.

 

- Γεράσιμος Μοσχονάς, καθηγητής Πολιτικής Ανάλυσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Αναπληρωτής ο Αριστοτέλης Τύμπας, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

- Χρήστος Μπουρσανίδης, ειδικός επιστήμονας σε θέματα Δημοσίου Μάνατζμεντ στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Αναπληρωτής ο Χρήστος Σαββίδης, διδάκτωρ Ιατρικής και υπάλληλος κλάδου ΠΕ Ιατρών της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

 

- Σταύρος Καρκαλέτσης απόφοιτος ΕΣΔΔΑ, υπάλληλος της Διεύθυνσης Χωροταξικού Σχεδιασμού του υπουργείου Τουρισμού. Αναπληρωτής ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, πληροφοριακός-πολιτισμολόγος, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

- Χαράλαμπος Πουλόπουλος, καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αναπληρωτής ο Βασίλειος Κέφης, καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών της Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

 

- Γεώργιος Παπαγεωργίου του Χρήστου, ειδικός επιστήμονας σε Θέματα Οικονομικής και Κοινωνικής Διοίκησης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Αναπληρώτρια η Μαρία Βαρλά, απόφοιτος ΕΣΔΔΑ, υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού.

 

- Δημήτριος Μαραβέλιας του Ματθαίου, περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής και μέλος του δσ της ΕΝ.Π.Ε., εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Αναπληρωτής ο Γεώργιος Δάκης, περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε.

 

- Δημήτριος Καφαντάρης, Α΄ αντιπρόεδρος δσ Κ.Ε.Δ.Ε., δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Αναπληρωτής ο Κωνσταντίνος Τζανακούλης, πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Κ.Ε.Δ.Ε., δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων.

 

- Σταύρος Ακαλίδης, υπάλληλος της Α.Α.Δ.Ε., εκπρόσωπος  της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων. Αναπληρωτής ο Ιωάννης Δελλαγραμμάτικας, πρόεδρος των εργαζομένων του Α.Σ.Ε.Π. και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών.

 

- Σπυρίδων Πολυζώης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Αναπληρωτής ο Ιωάννης Τσούνης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

- Δημήτριος  Κιρμικίρογλου, υπάλληλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκπρόσωπος της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Αναπληρώτρια η Κωνσταντίνα Νίκα, υπάλληλος της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

- Υπεύθυνος συντονιστής της ΜΟΤΕΚ (Μονάδα Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών) του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

 

Όπως προβλέπεται στην απόφαση, όταν συζητιούνται θέματα σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή το περιεχόμενο και τους όρους εκπαίδευσης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), στο δσ καλείται χωρίς δικαίωμα ψήφου και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Σπουδαστών της Σχολής.

 

Ο πρόεδρος και τα μέλη του δσ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με τους αναπληρωτές τους διορίζονται για τριετή θητεία, που μπορεί να ανανεωθεί με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης.