Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Η ανακοίνωση της Πρυτανείας για τα περιστατικά βίας

4

Την κατηγορηματική καταδίκη των πρόσφατων περιστατικών βίας, με τον ξυλοδαρμό ενός φοιτητή, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας παράλληλα, ότι από την πλευρά τους, προέβησαν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες. 

 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

 

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα περιστατικά βίας που εκδηλώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου, και επιθυμούμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τις ενέργειές μας.

 

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΟΠΑ αντέδρασαν άμεσα με τις παρακάτω ενέργειες:

Διενεργήθηκε έρευνα για την κάθε περίπτωση βίαιου περιστατικού εναντίον των φοιτητών μας και στάλθηκε σχετική αναφορά στις αρμόδιες αρχές για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Προγραμματίστηκε η αποκατάσταση του εσωτερικού χώρου του κεντρικού κτηρίου.

Ενημερώθηκαν με εσωτερικό μήνυμα όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ

Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να διασφαλίσουμε στις φοιτήτριες και στους φοιτητές μας και σε όλα τα μέλη της κοινότητας του ΟΠΑ τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε η επιστροφή στην ομαλότητα-από κάθε πλευρά της- να προσφέρει εκ νέου τα οφέλη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και της επίτευξης των ευρύτερων στόχων της ακαδημαϊκής κοινότητάς μας».

Πηγη: www.kathimerini.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα