Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΔΟΕ: Για την επικινδυνότητα του Διαπολιτισμικού σχολείου Παλαιού Φαλήρου

2

Αθήνα 9 /8/2022

Προς

 

1. Το Υπουργείο Παιδείας

 

2. Την Περιφέρεια Αττικής

 

3.Το Δήμο Παλαιού Φαλήρου

 

Κοιν. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

  

 

Θέμα: Για την επικινδυνότητα του Διαπολιτισμικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου

 

 

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών του Διαπολιτισμικού Σχολείου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Παλαιού Φαλήρου.

 

Με βάση την ανακοίνωση του Συλλόγου, οι συνθήκες στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου (λειτουργεί σε μισθωμένο κτήριο από ιδιώτη) είναι εδώ και καιρό γνωστές (διαβρωμένα κουφώματα και κάγκελα, ετοιμόρροπα φωτιστικά, ρωγμές, κ.ά.), αλλά δυστυχώς κανείς δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσει το σχολείο να λειτουργήσει με ασφάλεια. Με το κλείσιμο του σχολείου για διακοπές ξεκίνησε η στατική μελέτη του κτηρίου που ακόμα (μέσα Ιουλίου) δεν έχει ολοκληρωθεί.

 

Είναι υπαρκτές και βάσιμες οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών για το τι θα συμβεί αν το σχολείο κριθεί ακατάλληλο, για το αν θα προλάβουν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες επισκευής του, για το αν πίσω από όλα αυτά κρύβονται  σκοπιμότητες για κλείσιμό του.

 

 Τονίζουμε πως οι μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο έχουν ήδη βιώσει απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στις χώρες τους, έχουν βιώσει την προσφυγιά και τη μετανάστευση και έχουν ανάγκη ύπαρξης ενός σταθερού παιδαγωγικού, ψυχοσυναισθηματικού και κοινωνικού πλαισίου, καθώς επίσης ότι νέες εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα να λυθούν τα προβλήματα σχετικά με τη στέγαση του Διαπολιτισμικού Σχολείου.

 

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει οπωσδήποτε τον Σεπτέμβριο με την απαιτούμενη ασφάλεια για μαθητές και εργαζόμενους.

Να λυθεί οριστικά το κτηριακό πρόβλημα με τη δημιουργία σύγχρονου διδακτηρίου.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Παλαιού Φαλήρου) να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

f t g m

Τα τελευταία νέα