Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΟΛΜΕ 24-06-2022: Σχετικά με τη διανομή των διδακτικών βιβλίων Γυμνασίου τη Θερινή περίοδο

5

Αθήνα, 24/06/2022

 

                                                                                                Α.Π.: 1248

 

 Σχετικά με τη διανομή  των διδακτικών βιβλίων Γυμνασίου τη Θερινή περίοδο

 

 Με έγγραφο που υπογράφει ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ζητείται να οριστούν από τα Γυμνάσια όλης της χώρας δύο υπεύθυνοι/ες για την παραλαβή των διδακτικών βιβλίων Γυμνασίου του επόμενου σχολικού έτους, που προγραμματίζεται να γίνει από τις 15 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου και πιθανά από τις 22 έως τις 31 Αυγούστου! Μάλιστα τονίζεται ότι τρεις ημέρες προ της παραδόσεως των βιβλίων θα υπάρχει τηλεφωνική ειδοποίηση των υπευθύνων για την ημερομηνία παραλαβής των βιβλίων μεταξύ των ωρών 08:00 -14:00 και διευκρινίζεται ότι ο μη ορισμός υπεύθυνου/ης και η απουσία του/της από την ημέρα παραλαβής θα σημάνει μεταξύ άλλων ότι τα βιβλία θα παραδοθούν μετά την έναρξη του σχολικού έτους στη σχολική μονάδα!

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ορίζεται μία ημέρα την εβδομάδα ως θερινή εφημερία κατά την οποία οι σχολικές μονάδες είναι ανοιχτές για την αντιμετώπιση όλων των εκτάκτων ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν.

 

Το επισυναπτόμενο έγγραφο που υπογράφει ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτσης, στην ουσία ζητά να είναι κάποιοι συνάδελφοι/ισσες σε επιφυλακή όλο το καλοκαίρι. Είναι αυτονόητο ότι οι εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν τα διδακτικά βιβλία μόνο κατά τις ημέρες της θερινής υπηρεσίας που λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες. Κανείς συνάδελφος/ισσα δεν είναι υποχρεωμένος/η  να προσέλθει στις σχολικές μονάδες τις υπόλοιπες ημέρες. Τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μας πρέπει να γίνουν σεβαστά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

f t g m

Τα τελευταία νέα