Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΟΙΕΛΕ: «Πειρατικά» φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια εν μέσω πανδημίας;

7

Με αφορμή καταγγελία που έλαβε η Ομοσπονδία μας για τη λειτουργία Κέντρου Ξένων Γλωσσών στα βόρεια προάστια της Αθήνας (η καταγγελία έκανε λόγο για εκπαιδευτικούς χωρίς συμβάσεις, «μαύρες» αποδείξεις σε γονείς, μη τήρηση υγειονομικών κανόνων), αποστείλαμε επιστολή με αίτημα διερεύνησης στις αρμόδιες αρχές. Κατάπληκτοι πληροφορηθήκαμε από έγγραφο του ΕΟΠΠΕΠ ότι η ισχύς άδειας του εν λόγω Κ.Ξ.Γ. (που διατηρεί στο χώρο του παράνομο Κέντρο Μελέτης) έχει παύσει από τον Απρίλιο του 2017!

 

Είχαμε επισημάνει, με την επανέναρξη των μαθημάτων μετά την πανδημία, το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σε πολλά Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών (αλλά και στα παντελώς ανεξέλεγκτα Κέντρα Μελέτης) που, λόγω της μεγάλης παραβατικότητας με αδήλωτο προσωπικό, αδήλωτα τμήματα και μαθητές, καθίστανται υγειονομική βόμβα. Σήμερα ανακαλύπτουμε ότι λειτουργούν και «πειρατικά» Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και φοβούμαστε ότι η σημερινή μας «ανακάλυψη» είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε τους εποπτικούς θεσμούς της πολιτείας και αναμένει την άμεση παρέμβασή τους.

 

Ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ιδίως της μη τυπικής (Φροντιστήρια και Κέντρα ξένων Γλωσσών), τελεί υπό συνθήκες ιδιότυπης ασυλίας, ενώ τα χιλιάδες Κέντρα Μελέτης λειτουργούν χωρίς κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο από την πολιτεία! Όμως η ανοχή των κυβερνώντων στην επιχειρηματική παραβατικότητα δεν θίγει μόνο εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των λοιπών εργαζόμενων. Καταληστεύει τα δημόσια ταμεία και, ειδικά σήμερα, σε περίοδο πανδημίας, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενώ αδικεί κατάφωρα τις εκπαιδευτικές μονάδες που τηρούν τη νομιμότητα και πλήττονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.   Είναι ώρα να φανεί, αν λειτουργεί στοιχειωδώς το κράτος δικαίου προς όφελος της κοινωνίας.

f t g m

Τα τελευταία νέα