Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΔΟΕ: Συλλαλητήριο 10/3/2021

5

Αθήνα 10/3/2021

 

 

Προς

 

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

 

 

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

 

Τετάρτη 10 Μαρτίου  ώρα 1μ.μ. στα Προπύλαια

 

ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις

 

Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου  για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την απόσυρση του Ν.4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση

 

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με υγιεινή και ασφάλεια

 

 

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών αφού έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών, αφού επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του Ν. 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει, καθώς και των εκπαιδευτικών σε προσεχές νομοσχέδιο, για άλλη μια φορά, εργαλειοποιεί την πανδημία επιχειρώντας να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με μια σειρά αυταρχικών και αντιδραστικών μέτρων (νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στα Α.Ε.Ι., πανεπιστημιακή αστυνομία, κλείσιμο σχολών κ.ά.),και με επιμονή στην απουσία οποιουδήποτε διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

 

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

 

Στις 10 Μάρτη, συμπληρώνεται  1 χρόνος με κλειστά Πανεπιστήμια. Η μέρα αυτή  πρέπει να βρει τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ξανά στους δρόμους. Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ρυθμίσεις θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω.

 

 

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την κατάργηση του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων (αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών) της κυβέρνησης που συνεχίζει το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

 

 

 

Στηρίζει και συμμετέχει στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στο συλλαλητήριο, την Τετάρτη 10 Μαρτίου  και ώρα 1μ.μ. στα Προπύλαια, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

 

 

 

Κηρύσσουμε 2 ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12-2) για τα σχολεία που λειτουργούν πρωί και (2-4) για την απογευματινή βάρδια.

 

 

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

f t g m

Τα τελευταία νέα