Copyright 2023 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνέδρια Επιμορφώσεις

Ξεκινάει με συμμετοχές της ΕΕΛΛΑΚ το 24ο Συνέδριο Greek ICT Forum – Infomobility World: 15-17 Μαρτίου 2022

1

Αθήνα,  14 Μαρτίου 2022

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινάει με συμμετοχές της ΕΕΛΛΑΚ το 24ο Συνέδριο Greek ICT Forum – Infomobility World: 15-17 Μαρτίου 2022

 

 

Το 24ο Συνέδριο Greek  ICT Forum – Infomobility World με κεντρικό θέμα «The Greek Way to Autonomous Digital Enterprises» πραγματοποιείται διαδικτυακά την Τρίτη 15, την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 από την Teamworks. Διεξάγεται υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκ-τρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσ-μου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρή-σεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (Ε-ΕΚΤ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

 

Το Συνέδριο, τη φετινή χρονιά, έχει ως κύριο θέμα τη διερεύνηση των εκτεταμένων επιδράσεων που ασκούν οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες και πλέον διαφαίνονται στην ελληνική αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). 

 

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών  ΕΕΛΛΑΚ,  συμμετέχει με 2 εισηγήσεις:

 

• Ο κ. Ηρακλής Βαρλάμης – Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος ΔΣ του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, θα συμμετέχει στη συνεδρίαση με θέμα: “Οι τεχνολογίες 5G, ΙοΤ, υποδομών NGA’s και Big Data στις ψηφιακές εφαρμογές νέας γενιάς“, Ημέρα Τετάρτη 16/3/2022 ώρα 10.00 -11.30.

• Η κ. Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συν- Συντονίστρια στην Ομάδα Εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων θα συμμετέχει στη συνεδρίαση με θέμα: “Η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στην εποχή της διευρυμένης χρήσης των Mobile Apps“, Ημέρα Τετάρτη 16/03/2022 ώρα 12.00 – 13.30

 

 

 

Η συνεχής ανάπτυξη, εξέλιξη και ενσωμάτωση ψηφιακών υπηρεσιών που αναδιαμορφώνουν τα κλασσικά συστήματα πληροφορικής σε επιχειρήσεις και φορείς, μεταβάλλουν σταδιακά αλλά και συστηματικά μεγάλο μέρος της δομής των καθημερινών διεργασιών. Πλέον, η καθημερινότητα από τις πληρωμές και τις ευρύτερες συναλλαγές, την προσωπική επικοινωνία περιλαμβάνει την χρήση ψηφιακών υπηρεσιών που υποστηρίζονται από σύνθετες εφαρμογές ΤΠΕ.

 

Στο συνέδριο δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τις καινοτόμες τάσεις της διεθνούς βιομηχανίας Ψηφιακών Τεχνολογιών. Θα μπορέσουν να περιηγηθούν σε μία τρισδιάστατη έκθεση Χορηγών και Εκθετών, δυνατότητα που παρέχεται από τη διαδικτυακή πλατφόρμα φιλοξενίας εμπορικών εκθέσεων και συνεδρίων της e-expo. Σε ένα απόλυτα εύχρηστο ψηφιακό περιβάλλον, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην εκδήλωση που τον ενδιαφέρει και να ζήσει μια νέα διαδικτυακή εμπειρία με απευθείας συνομιλίες με τους εκπροσώπους των εταιρειών.

 

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 και ώρα 11.00πμ, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα μιλήσει στο συνέδριο για την αγορά πληροφορικής, ψηφιακών υπηρεσιών και τηλεπικοινωνιών.

Για την παρακολούθηση  του συνόλου των δραστηριοτήτων του Συνεδρίου, απαιτείται σύνδεση στην πλατφόρμα του Συνεδρίου και δημιουργία προφίλ. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους έχουν παρακολουθήσει το 80% του Συνεδρίου της κάθε ημέρας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

 

_____

 

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 37 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

Επικοινωνία: Έλενα Μπάρκα 210 2209380, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Greek Bulgarian Danish Dutch English Filipino Finnish French German Italian Norwegian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish Swedish
f t g m

Τα τελευταία νέα

Τα πιο δημοφιλή