Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Τεχνολογία - Επιστήμη

«Απάτη» το κείμενο στο facebook σχετικά με τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων, πληροφοριών και φωτογραφιών

9

Τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει την εμφάνισή του στο facebook ένα κείμενο που ανεβάζουν αρκετοί τρομοκρατημένοι χρήστες, για να απαγορεύσουν, δήθεν, στο facebook να χρησιμοποιήσει και να δημοσιεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα και πληροφορίες. Μάλιστα, προτρέπουν και τους άλλους χρήστες να κάνουν copy-paste το ίδιο κείμενο στο προφίλ τους.

«Απάτη» το κείμενο στο facebook σχετικά με τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων, πληροφοριών και φωτογραφιών

Το κείμενο είχε ξανακυκλοφορήσει και το 2014: 

«Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει το λογισμικό που θα επιτρέψει την κλοπή των προσωπικών μου πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: ως απάντηση στις νέες κατευθυντήριες γραμμές Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στο Facebook τοίχο σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να τεθούν τα δεδομένα υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, να αντιγράψει, να διανέμει, να αναμεταδώσει ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και του περιεχομένου του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αντιπροσώπους ή / και το λοιπό προσωπικό υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 - 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου. Όλα τα μέλη καλούνται να δημοσιεύσουν μια ανακοίνωση αυτού του είδους, ή αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο. Εάν δεν δημοσιεύσετε αντίστοιχη δήλωση, θα επιτρέψετε σιωπηρά τη χρήση των στοιχείων όπως φωτογραφίες σας καθώς και τις προσωπικές πληροφορίες που περιέχονται στη σελίδα σας.»

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Lifo του 2014, το κείμενο πρόκειται για απάτη, καθώς δεν υπάρχουν οι νόμοι που αναφέρει, όπως είχε επιβεβαιώσει και ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, με δημοσίευση του στο facebook.

 

Επίσης, για το συγκεκριμένο κείμενο το Hoax Slayer αναφέρει ότι το κείμενο έρχεται και επανέρχεται ως viral σε μικροπαραλλαγές, από το 2012, αλλά πρόκειται για ένα "άχρηστο και παραπληνητικό κείμενο μηδενικής αξίας" και η ανάρτηση, το share και ο σχολιασμός του το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν το χονολόγιο και τους σέρβερ του facebook με "ψηφιακά σκουπίδια". 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line

f t g m

Τα τελευταία νέα