Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

Σχολεία – Τρομάζει η πρόβλεψη των ειδικών για τα κρούσματα στην εκπαίδευση

9

Εφιαλτική είναι η πρόβλεψη των ειδικών για τα κρούσματα στα σχολεία εν όψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς. Οι γιατροί Μάριος Ανδρέου και Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκαν αναλυτικά στις συνέπειες του μη εμβολιασμού.

 

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου τόνισε στον ΣΚΑΪ πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε αποτελεσματικοί. Όσον αφορά τα σχολεία που πρόκειται να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, είπε πως αυτό «είναι το μεγάλο στοίχημα του 4ου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα».

 

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ του ιού θα μολυνθεί», επεσήμανε ο κ. Ανδρέου. Εξήγησε, μάλιστα, τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο – Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά».

 

 

Τι δείχνουν τα αριθμητικά στοιχεία

Ο Μάριος Ανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι 1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Επεσήμανε, δε, ότι στατιστικά θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών. Τέλος, ο κ. Ανδρέου παρότρυνε να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην τάξη. 

 

Εξαδάκτυλος: Κανείς δεν υποβάλλεται σε ιατρική πράξη αν δεν συμφωνεί

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχετικά με τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών, ο πρώτος που εκτίθεται είναι αυτός που θα κυκλοφορεί ως εμβολιασμένος, ενώ δεν είναι, και όταν συναντηθεί με τον ιό θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

 

«Κινητές βόμβες είναι κυρίως για τους εαυτούς τους και για τους ομοίους τους και δευτερευόντως για τους εμβολιασμένους».

 

Όσον αφορά τους γιατρούς, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους λειτουργούν με βάση την ιατρική δεοντολογία. Στην υπόθεση Παλαμά δεν υπάρχει εμπλοκή κανενός γιατρού». Επεσήμανε, επίσης, ότι θα έπρεπε να υπάρχει νομική ασυλία στους γιατρούς που αντιμετωπίζουν απειλές και ύβρεις.

 

Όσον αφορά τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται την περίθαλψή τους, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «κανείς δεν υποβάλλεται σε ιατρική πράξη αν δεν συμφωνεί».

 

«Οι ασθενείς όταν έχουν πλήρη διαύγεια μπορούν να υπογράψουν και να αρνηθούν και την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, και την ανάνηψη αν τη χρειαστούν», τόνισε.

 

Συμπλήρωσε, όμως, πως «αυτό που δεν έχουν δικαίωμα είναι να απαιτούν από τους γιατρούς που εργάζονται υπό συνθήκες σωματικού και ψυχολογικού κάματου να συναποφασίζουν με τους δικηγόρους τους, τους αστρολόγους τους και τους σαμάνους τους. Επίσης, δεν έχουν δικαίωμα να είναι αγενείς με εκείνους που τους φροντίζουν. Καραγκιοζιλίκια, τα οποία είναι ανεπίτρεπτα».

 

Η πορεία με τους εμβολιασμούς παιδιών

Απαντήσεις και διευκρινίσεις σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης, οπότε και δόθηκε το «πράσινο φως» στους εμβολιασμούς παιδιών από ιδιώτες παιδιάτρους, έδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντοπουλος.

 

Ο ίδιος επισήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το 50% των παιδιών σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο στον παιδίατρο. «Έχουμε κάνει μελέτη στην εταιρεία και διαπιστώσαμε ότι εάν ο παιδίατρος αφιερώσει το μίνιμουμ για να κάνει κουβέντα στο παιδί και τον γονιό, τότε πείθονται» σημείωσε.

 

«Εισηγηθήκαμε στον πρωθυπουργό να πάμε στα σχολεία»

Ο κ. Κωνσταντοπουλος συνέχισε λέγοντας: «Εισηγηθήκαμε στον πρωθυπουργό να πάμε στα σχολεία και η Εταιρεία να δώσει το ανάλογο προσωπικό να μιλήσει στα παιδιά, να δοθεί ο χρόνος στα παιδιά να συζητήσουν με τον ειδικό. Περιμένουμε την απόφαση από το υπουργείο Παιδείας.

 

Προκειμένου να κάνουν τα εμβόλια οι παιδίατροι, θα υπάρχει κάποια σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, δεν συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό το θέμα της αμοιβής, θα γίνεται μέσω ΕΟΠΥΥ».

 

«Για να έχουμε προστασία μέσα στην τάξη πρέπει να έχουμε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη, τουλάχιστον 60%, πράγμα που το βλέπω δύσκολο για εφέτος αυτό το ποσοστό» πρόσθεσε ακόμα.

Πηγη: www.in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα