Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

17-01-20 Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας

5

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Διγαλάκης συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή Διεθνούς Συνεργασίας και Ανταλλαγών του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας κ. Fang Jun (Deputy Director- General, Department of International Cooperation & Exchanges, Ministry of Education) και τους συνεργάτες του. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος και ο Εκπαιδευτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κίνας κ. Tian Lei (Educational Attaché, Chinese Embassy, Athens).

 

Η Υπουργός, κατά τη συζήτηση, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, καθώς και στις πολλαπλές πτυχές της σημερινής συνεργασίας τους σε θέματα εκπαίδευσης.

 

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί με σκοπό την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας την περίοδο 2020-2023 με την επικείμενη υπογραφή του τους επόμενους μήνες.

 

Παράλληλα, κάλεσε την κινεζική πλευρά να στείλει αντιπροσωπεία Κινεζικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα προκειμένου να συναντηθεί με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, με σκοπό την περαιτέρω μεταξύ τους συνεργασία και τόνισε το αμφίπλευρο όφελος των δύο χωρών από την προοπτική αυτή.

 

Η Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λειτουργία των πολυάριθμων αγγλόφωνων προγραμμάτων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια τα οποία προσελκύουν φοιτητές από το εξωτερικό.

f t g m

Τα τελευταία νέα