Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

25-09-19 Επισκέψεις και συναντήσεις της Υ.ΠΑΙ.Θ. με στόχο την εξωστρέφεια και τους δεσμούς με την ομογένεια

8

Τα ελληνικά σχολεία της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Δημητρίου Αστόριας επισκέφθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά την τελευταία ημέρα παραμονής της στη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε ως ομιλήτρια στον ΟΗΕ για το ρόλο της εκπαίδευσης στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, άκουσε για τις επιτυχίες και τις προκλήσεις των σχολείων και συνεχάρη όλους για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο είναι αρωγός στις προσπάθειές τους.

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Αμερικής και το Ελληνικό Προξενείο, όπου ενημερώθηκε για θέματα της ομογένειας και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

 

Η Υπουργός συναντήθηκε με το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και συζήτησαν θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, όπως η λειτουργία της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού και του Καθεδρικού Σχολείου Αγίας Τριάδας Μανχάτταν.

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Daniel Obst, Πρόεδρο του Διαπολιτισμικού Προγράμματος AFS που στοχεύει στην δημιουργία διεθνών εκπαιδευτικών δικτύων μέσω ανταλλαγής μαθητών.

 

Η κα. Κεραμέως από σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στη 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Εκπαίδευσης, που θα διεξαχθεί σε επίπεδο Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της ΕΕ.

f t g m

Τα τελευταία νέα