Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

20-02-19 Απάντηση του ΥΠΠΕΘ στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (Σ.Ι.Σ.)

2

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αφορμή την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (Σ.Ι.Σ.) για την εγκύκλιο που εκδόθηκε σχετικά με την εφαρμογή του νόμου περί ελέγχων των Ιδιωτικών Σχολείων, δηλώνει:

 

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων που κάνει λόγο για «καθεστωτικό ύφος» της εγκυκλίου, για «συνεχείς επιθέσεις του Υπουργείου στα Ιδιωτικά Σχολεία που η σημερινή του ηγεσία έχει περιγράψει ως «αρχετυπικούς εχθρούς» και «φεουδαρχική κυριαρχία της διοίκησης πάνω στους υπηκόους της», είναι απαράδεκτη τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς το ύφος.

 

Οι έλεγχοι από πλευράς Πολιτείας είναι υποχρέωση και θα γίνουν με βάση την κείμενη νομοθεσία. Οι κραυγές και οι παραλογισμοί της συγκεκριμένης ανακοίνωσης δείχνουν φόβο και πανικό.

 

Στην ίδια ανακοίνωση ο Σ.Ι.Σ. δηλώνει ότι είναι σύμφωνος «για καθολικούς ελέγχους καθώς και στην τήρηση των νόμων που ψηφίζει η Ελληνική Βουλή». Αφού, λοιπόν, συμφωνεί ο Σ.Ι.Σ. με τους ελέγχους, τον καλούμε να διευκολύνει το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών ».

 

Τέλος, είναι απορίας άξιο αν η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκφράζει όλους τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων.

f t g m

Τα τελευταία νέα