Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

10-12-18 Εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς και επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς

1

Το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς, στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, εγκαινίασε χθες Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

 

Στην ομιλία του ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε: «Ορισμένοι διαμαρτύρονται ότι πάμε δήθεν να υποβαθμίσουμε τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Η παρουσία μας, σήμερα -η δική μου και του Νίκου Φίλη- δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό όχι μόνο λόγω της παρουσίας μας, αλλά και λόγω του έργου που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια, από αυτή την κυβέρνηση».

 

Οι μόνιμοι διορισμοί 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος 3ετίας, αρχής γενομένης από το 2019, η μεταρρύθμιση του Λυκείου, η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και η Συμφωνία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας για το νέο έτος, είπε ο Υπουργός και ανέφερε: «Είναι μια πολιτική εξορθολογισμού των σχέσεών μας, με την απόλυτη διασφάλιση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των ιερέων μας και, τέλος, με το νοικοκύρεμα των οικονομικών. Είναι θέματα δύσκολα και περίπλοκα, αλλά είναι και θέματα που με διάλογο και καλή πρόθεση θα λυθούν».

 

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε την πρόθεση να ενταχθεί η Λιβαδειά στον θεσμό των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

 

Στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισκέφθηκε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς. Ο κ. Γαβρόγλου συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Δ. Τριάντη, ενώ παρόντες στην επίσκεψη ήταν και ο πρώην Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, ο βουλευτής Βοιωτίας Ν. Θηβαίος, η Δήμαρχος Λεβαδέων Γ. Πούλου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Χρ. Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Ν. Τζουβάρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαιρώνειας Θ. Καρανάσος, ο Διευθυντής και Εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς.

 

Κατά την επίσκεψη, ξεναγήθηκε στις αίθουσες και στα εργαστήρια του ΕΕΕΕΚ και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Γ. Ηλία και τους εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία, την οργάνωση και το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται σε αυτό. Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες τους στην κατεύθυνση της κοινωνικής και επαγγελματικής ενσωμάτωσης των μαθητών του Εργαστηρίου.

 

Στην διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή όλων των παρισταμένων, αναδείχθηκε η απόλυτη προτεραιότητα στήριξης και ανάπτυξης των σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η νομοθέτηση των 4.500 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική Αγωγή, για το σχολικό έτους 2019-2020, σημειώνοντας ότι γίνεται πράξη η εξαγγελία για την οποία δικαιολογημένα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δυσπιστούσαν μετά από τόσα χρόνια ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.

f t g m

Τα τελευταία νέα