Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

23-03-18 Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018”

3

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018”, ο οποίος συνδιοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και από την Επιστημονική Εταιρεία «Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο». Στην Τελετή χαιρέτησε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, εκπρόσωποι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και φορείς εκπαιδευτικής ηγεσίας των Τρικάλων και της Θεσσαλίας, καθώς και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Η Τελετή Βράβευσης φέτος φιλοξενήθηκε στην όμορφη πόλη των Τρικάλων, με τη στήριξη του 6ου ΓΕ.Λ. Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα NEStOR, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Σπίτι της Kύπρου και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO χορήγησαν τα δώρα του διαγωνισμού.

 

Με αφορμή το “Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, που θέσπισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το 2018, ο Διαγωνισμός φέτος εστίασε στην ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου και λαού. Οι θεματικές κατηγοριοποιήθηκαν κάτω από την ομπρέλα της υλικής, της άυλης και της φυσικής κληρονομιάς.

 

Συνολικά 25 σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο, σε σύνολο 163 συμμετοχών παρέλαβαν τα 9 πρώτα βραβεία, τις 13 ειδικές διακρίσεις και τους 3 επαίνους που απονεμήθηκαν. Τα πρώτα βραβεία απονεμήθηκαν στα εξής σχολεία: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΣΣΑΣ,26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ, ΕΕΕΕΚ ΑΧΑΙΑΣ, ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ.

 

Δείτε εδώ όλα τα σχολεία που διακρίθηκαν      

 

Χαιρετισμός Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

f t g m

Τα τελευταία νέα