Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

Υποχρεωτικό 30ωρο την εβδομάδα - Έρχεται αύξηση του ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς

8

Υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία 30 ώρες την εβδομάδα, προβλέπει διάταξη του υπουργείου Παιδείας που κατατίθεται στη Βουλή από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εν μέσω αντιδράσεων από την ΟΛΜΕ.

Έρχεται αύξηση του ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς

Στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση το υπουργείο Παιδείας θα καταθέσει –μεταξύ άλλων– ρύθμιση με την οποία θεσπίζεται η υποχρεωτική παραμονή των δασκάλων και των καθηγητών στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα.

 

Το αίτημα είχε τεθεί από τους θεσμούς ήδη από τον Δεκέμβρη αν και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου τονίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν αλλάζει τίποτα, καθώς υπάρχει σχετική ρύθμιση σε νόμο του 1985. Με τη ρύθμιση θα ορίζεται το πλαίσιο στο οποίο θα εφαρμόζεται το υποχρεωτικό 30ωρο στο σχολείο, δηλαδή οι εργασίες των εκπαιδευτικών πέραν των διδακτικών καθηκόντων τους. 

«Βολές» από ομοσπονδία εκπαιδευτικών

Επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας εξαπέλυσε πρόσφατα ο συνδικαλιστικός φορέας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, καθώς με επιστολή του , διαψεύδει τον Κ.Γαβρόγλου, ότι η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες είναι σύμφωνη με τα προβλεπόμενα στο νόμο 1566/85. 

 

«Είναι γεγονός ότι ο νόμος 1566/85 προβλέπει την παραμονή των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα πέραν του διδακτικού ωραρίου, προκειμένου ο εκπαιδευτικός να εκτελέσει τα εξωδιδακτικά του καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείο (Διευθυντής, Σύλλογος Διδασκόντων). Σε καμία διάταξη του ανωτέρω Νόμου δεν προβλέπεται η παραμονή του εκπαιδευτικού στο σχολείο του, εφόσον δεν έχει κάποια εργασιακή υποχρέωση να επιτελέσει», αναφέρει η ΟΛΜΕ.

 

Είναι λοιπόν προφανές, συνεχίζει η ΟΛΜΕ, «ότι η συγκεκριμένη προσπάθειά σας δεν αποβλέπει στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά αποτελεί τιμωρητικό μέτρο σε βάρος των εκπαιδευτικών με τελική στόχευση την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι θα αντισταθεί στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να απαξιώσει ακόμη περισσότερο και να στοχοποιήσει τον Έλληνα εκπαιδευτικό».

in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα