Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

24-11-17 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην παρουσίαση του προγράμματος "Πιλοτική Τάξη Μαθητείας στην Περιφέρεια Κρήτης"

1

Στις ημερίδες που διοργανώθηκαν στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2017 στο Ηράκλειο και στα Χανιά Κρήτης συμμετείχε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου Υφυπουργού Θέμη Κοτσιφάκη και τη συνεργάτη Μαριούσκα Τσάλμα για την αποτίμηση και παρουσίαση του προγράμματος "Πιλοτική Τάξη Μαθητείας στην Περιφέρεια Κρήτης", το οποίο υλοποιήθηκε με την αρωγή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκης Γιώργος, στελέχη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, πλήθος εκπαιδευτικών και μαθητών/-ητριών.

 

Στην κατάμεστη αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας». Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι δόθηκε η δυνατότητα στους ενήλικες αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. της ειδικότητας των Ηλεκτρολόγων να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, να βιώσουν την εργασιακή κουλτούρα, να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας, να εξασκήσουν και να αποκτήσουν εστιασμένες στο επάγγελμά τους δεξιότητες και γνώσεις και συμπληρώνοντας την 9μηνη παραμονή τους στο πρόγραμμα να κατοχυρώσουν την απαραίτητη προϋπηρεσία που αποτελεί βασικό εφόδιο για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος και τη μετέπειτα ανεύρεση εργασίας.

 

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του προγράμματος, τονίστηκε ότι αποτελεί επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ. Η συμβολή δε, των Επιμελητηρίων, που είναι οι φυσικοί φορείς σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και αγοράς εργασίας, είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την ελληνική επιχειρηματικότητα.

 

Τέλος, ο κ. Μπαξεβανάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενεργό εμπλοκή της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές/-ήτριες) στην Περιφέρεια της Κρήτης που έχουν αγκαλιάσει το θεσμό της μαθητείας και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να στηρίξουν περαιτέρω τη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ).

f t g m

Τα τελευταία νέα