Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

Ενημερωση για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 30/10/2017

8

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του ΚΥΣΔΕ εξετάστηκαν ως θέματα: 

 

●Χορήγηση Αδειών άσκησης Ιδιωτικού έργου σε Διευθυντές ΔΔΕ 

 

 

●Αιτήσεις Παραιτήσεων από την Υπηρεσία 

 

●Ενστάσεις-επανεξετάσεις αιτήσεων Απόσπασης στη Ειδική Αγωγή 

 

●Ανάκληση απόσπασης σε Μουσικά σχολεία 

 

●Αιτήσεις Μετατάξεων Εκπαιδευτικών σε Διοικητικές Θέσεις  & ΕΔΙΠ 

 

Όσον αφορά τα αιτήματα εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπ/σης αναφορικά με τις αποσπάσεις ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΔΕ, κατ' επανάληψη στο παρελθόν έχω ενημερώσει για την αναιτιολόγητη άρνηση του υπουργείου να προχωρήσει σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε περιοχές που αμέσως μετά δίδονται κενά για την πρόσληψη αναπληρωτών.  

 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν πραγματοποιήθηκε στην Δευτεροβάθμια Γενική  Εκπαίδευση η 3η φάση αποσπάσεων βάση μορίων (όπως ορθά πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες η Α/θμια).  

 

Όταν σήμερα τα εκπαιδευτικά κενά, μόνο στη Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ξεπερνούν τα 1.200 καμιά δικαιολογία δεν στέκει για αυτή την συμπεριφορά απέναντι σε σκληρά δοκιμαζόμενους συναδέλφους μας. 

 

Επιτέλους να σταματήσει η ανατροπή της νομοθετικά κατοχυρωμένης σειράς υπηρεσιακών μεταβολών από τη πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση του υπουργείου. 

 

Επιβάλλεται να προηγηθεί η ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης πριν την πρόσληψη αναπληρωτών. 

 

Στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή θα εξεταστούν οι ενστάσεις και οι αιτήσεις επανεξέτασης απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Επιβάλλεται να ικανοποιηθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός από τις 260 αιτήσεις αποσπάσεων. 

 

Πηγη: Δ. Πεππές

f t g m

Τα τελευταία νέα