Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

02-08-17 Με εκπροσώπους της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ συναντήθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης για τη στήριξη του προγράμματος Μαθητείας

4

Ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συναντήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου με αντιπροσωπεία της ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε) και την Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 με αντιπροσωπεία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης). Στις συναντήσεις συμμετείχαν στελέχη των δύο επιχειρήσεων με επικεφαλείς τον κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ και τον κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ.

 

Οι συναντήσεις έγιναν σε φιλικό κλίμα κι ακολούθησε εκτενής συζήτηση αναφορικά με την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας», το οποίο προσφέρει στους ενήλικες αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. τη δυνατότητα  να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα και να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

 

Οι εκπρόσωποι και των δύο επιχειρήσεων ενημερώθηκαν πλήρως για το επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ. κι εξέφρασαν την προθυμία τους να προσφέρουν θέσεις μαθητείας συμβάλλοντας έτσι έμπρακτα στην προσπάθεια για αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης. 

f t g m

Τα τελευταία νέα