Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

25-08-16 Δημοσιεύτηκαν τρεις Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν την Επαγγελματική Εκπαίδευση

5

Τρεις Υπουργικές Αποφάσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Επαγγελματική Εκπαίδευση περιέχονται σε ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες. Πρόκειται για τις ακόλουθες αποφάσεις:

 

1.Αναθέσεις των Τεχνολογικών - Επαγγελματικών μαθημάτων του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων της Β΄ Τάξης των ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4386/2016 (Α΄ 83).

 

2.Ίδρυση Πειραματικού Ι.Ε.Κ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.).

 

3.Συμπληρώσεις - προσθήκες της υπ’ αριθμ. 96004/Δ4/17-6-2015 υπουργική απόφαση (Φ.Ε.Κ. 1318/1-7-2015), περί καθορισμού λεπτομερειών λειτουργίας των Σ.Ε.Κ., των Σ.Ε. και των ειδικότερων καθηκόντων των διευθυντών Σ.Ε.Κ., υποδι-

ευθυντών, των υπευθύνων τομέων εργαστηρίων κατεύθυνσης, των υπευθύνων των σχολικών εργαστηρίων και των αρμοδιοτήτων του συλλόγου διδασκόντων Σ.Ε.Κ.

 

 

 

Ειδικότητες στο Πειραματικό ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.)

 

Όσον αφορά τις πιλοτικές ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Πειραματικό ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.), αυτές είναι:

• Τεχνικός Συντήρησης Θρησκευτικών Κειμηλίων

• Θρησκευτικός Τουρισμός και Προσκυνηματικές Περιηγήσεις

• Παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών και

• Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να τροποποιεί τις ειδικότητες του ως άνω ΙΕΚ, καθώς και να αποφασίζει για τα ειδικότερα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη διεύθυνσή του.

 

 

 

Το ΦΕΚ

f t g m

Τα τελευταία νέα