Εκπαιδευτικά Νέα

Οι ευκαιρίες για δωρεάν σπουδές

Created: Wednesday, 13 August 2008 05:39
Hits: 787

Οι ευκαιρίες για δωρεάν σπουδές

Τρίτη, 12.08.08

Δεκαπέντε ευκαιρίες δωρεάν μεταπτυχιακών σπουδών βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Οι υποτροφίες στο σύνολό τους αφορούν πτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές και βραβεία.

Τα αντικείμενα σπουδών των υποτροφιών αφορούν θεωρητικές, θετικές και καλλιτεχνικές σπουδές. Παρακάτω αναλύονται κάποια από τα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν.

Σε απόφοιτους Λυκείου ακριτικών περιοχών θα δώσει τη δυνατότητα ο όμιλος Euromedica να αποκτήσουν τίτλο ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν ταχυδρομικώς προς τον όμιλο Euromedica με συστημένη επιστολή. Εκτός από την αίτηση οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν και τα εξής δικαιολογητικά: δύο πρόσφατες φωτογραφίες, αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των τίτλων σπουδών, βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας για κάθε μάθημα όλων των ετών, αντίγραφα εργασιών, πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος του γονέα και δύο συστατικές επιστολές από καθηγητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου. Τηλέφωνο: 210-3216000.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα χορηγήσει βραβείο για την καλύτερη συγγραφή πρωτότυπης μελέτης με θέμα «Επί οικονομικών και πλουτοπαραγωγικών εν γένει θεμάτων της Μακεδονίας και της συστηματικότερης επιστημονικής ανάπτυξης και εκμετάλλευσης αυτών».
Οι μελέτες που θα εκδοθούν θα πρέπει να είναι ανέκδοτες και να περιέχουν στοιχεία, τα οποία βασίζονται σε πρόσφατη έρευνα, να είναι πρωτότυπες, γραμμένες στα ελληνικά και να περιέχουν συγκεκριμένες προτάσεις του συγγραφέα που θα συμβάλουν στην προσπάθεια ανάπτυξης και αξιοποίησης του πλούτου της Μακεδονίας. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2310-995213-14.

Το Ιδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκάνη θα χορηγήσει χωρίς διαγωνισμό τρεις υποτροφίες στα γνωστικά αντικείμενα «ανθρωπιστικών επιστημών», «επιστημών υγείας» και «θετικών επιστημών» για μεταπτυχιακές σπουδές, σε αριστούχους πτυχιούχους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγόμενους από το νομό Ιωαννίνων για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας λήγει στις 30 Αυγούστου.

Τέλος, το Ιδρυμα Μιχελή Παναγιώτη και Εφης θα χορηγήσει έξι υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών, τρεις για τα τμήματα Φιλοσοφίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας και τρεις για το τμήμα Καλών Τεχνών. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αποφοίτους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα κριτήρια επιλογής θα τα ορίσουν τα ίδια τα τμήματα και προφανώς θα έχουν σχέση με την επίδοση και τα ενδιαφέροντα των εν λόγω αποφοίτων. Είναι επιθυμητό, οι υπότροφοι που θα επιλεγούν, να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στις περιοχές της Αισθητικής (μελέτη, προαγωγή και διάδοση της αισθητικής και της φιλοσοφίας της τέχνης και των αισθητικών θεμάτων).
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 79, Τ.Κ. 11-521 Αθήνα, Τηλ. 210-7218626.



Ελεύθερος Τύπος