Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα

Μέτρα για τους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών των Νομών Αχαΐας και Ηλείας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                 

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2008

 

Μέτρα για τους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών των  Νομών Αχαΐας και Ηλείας

 

Με αφορμή τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός της 8ης Ιουνίου 2008 στους εξεταζόμενους μαθητές όλων των βαθμίδων των Ν. Αχαΐας και Ηλείας και λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική ψυχολογία και τις πρακτικές δυσκολίες που προκάλεσε με συνέπεια την ελλιπή προετοιμασία για τη συνέχιση των εξετάσεων, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση εφαρμογή των παρακάτω ευεργετικών μέτρων:

Α) Οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου, καθώς και οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων Γενικού Λυκείου, θα εξεταστούν προφορικά αντί γραπτά στα μαθήματα που οφείλουν να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Μαΐου - Ιουνίου, με ημερομηνία έναρξης την 12η Ιουνίου 2008. Η προφορική βαθμολογία θα έχει θέση γραπτής. Για το βαθμό ετήσιας επίδοσης του μαθητή στο Γυμνάσιο, ισχύει το άρθρο 4 του Π.Δ. 409/94 Φ.Ε.Κ. 226, τ. Α΄/22-11-1994. Αντίστοιχα, για το βαθμό ετήσιας επίδοσης του μαθητή στο Γενικό Λύκειο, ισχύει το άρθρο 28 του Π.Δ. 60/06 Φ.Ε.Κ. 65, τ. Α΄/30-03-2006.

Β) Οι μαθητές της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου θα εξεταστούν γραπτά στα οφειλόμενα μαθήματα (άρθρο 17 του Π.Δ. 60/06, Φ.Ε.Κ. 65, τ. Α΄/30-03-2006), στις σχολικές μονάδες που έχει ορίσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από τις 12 έως και τις 19 Ιουνίου 2008, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου τους.

Στα ανωτέρω οριζόμενα σχολεία εξέτασης των μαθητών μπορεί να παρευρίσκεται  ψυχολόγος, με ευθύνη του τοπικού Κ.Δ.Α.Υ. και, ελλείψει αυτού, του τοπικού Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου.

Όπου κριθεί αναγκαίο, οι μαθητές θα μεταφερθούν, με ευθύνη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, από και προς το σχολείο εξέτασής τους με λεωφορεία, τα οποία θα μισθώσουν οι Διευθυντές των σχολείων, με δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών.

Το συντονισμό για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών θα έχει ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα.

 

f t g m

Τα τελευταία νέα