Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Γενικά Οικονομικά Νέα

Επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων ως 6,5%

Επιτόκια που φτάνουν στο 6,5% στις καταθέσεις προθεσμίας προσφέρουν οι τράπεζες, ενώ οι προσφορές έχουν επεκταθεί και σε απλούς λογαριασμούς Ταμιευτηρίου.
"Η" 10/5
Επιτόκια που φτάνουν στο 6,5% στις καταθέσεις προθεσμίας προσφέρουν οι τράπεζες, ενώ οι προσφορές έχουν επεκταθεί και σε απλούς λογαριασμούς Ταμιευτηρίου.
Και μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να δούμε ακόμα υψηλότερα επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας.
Ο πήχυς ήδη βρίσκεται στο 4,5%, και οι τράπεζες δίνουν υψηλές αποδόσεις ακόμα και σε µικροκαταθέτες.
Το τελευταίο διάστηµα η φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό έχει μειωθεί σημαντικά. Όμως οι αναλήψεις συνεχίζονται καθώς τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τρώνε από τα έτοιμα. Παράλληλα, η εκτίναξη των spreads και οι πιέσεις από τις διεθνείς αγορές και τους οίκους αξιολόγησης λειτουργούν αρνητικά για τη ρευστότητα των τραπεζών. Οι αγορές παραμένουν κλειστές για τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες αντλούν ρευστότητα από την ΕΚΤ (με κρατικές εγγυήσεις, ή με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου).
Η Εθνική Τράπεζα στον ειδικό προθεσμιακό λογαριασμό 18μηνης διάρκειας Δώρο Εθνικής (για ποσά από 20.000 ευρώ) διπλασιάζει τον τόκο τους μήνες Απρίλιο, Αύγουστο και Δεκέμβριο. (στο 5,8%) ενώ το επιτόκιο στην 6μηνη προθεσμιακή κατάθεση φτάνει μέχρι το 3,3%.
Στην Alpha Bank το επιτόκιο στην προθεσμιακή κατάθεση «Alpha μηνιαία πρόοδος» ξεκινά από το 2,5% και καταλήγει στο 3,6% (12μηνη διάρκεια) και από το 2,75% και φτάνει στο 4,3% στην 18μηνη διάρκεια.
Η Eurobank προσφέρει 3,2% στην εξάμηνη προθεσμιακή.

Η Αγροτική αύξησε στο 2% το εισαγωγικό επιτόκιο της προθεσμιακής κατάθεσης «ΑΤΕ Διπλασιάζω» (για ποσά από 10.000 ευρώ) το οποίο στη λήξη της κατάθεσης φτάνει και στο 4%.
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Ταμείων προσφέρει 4,5% στην τρίμηνη προθεσμιακή.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αύξησε στο 2,3% το εισαγωγικό επιτόκιο της 15μηνης προθεσμιακής κατάθεσης Ανεβαίνω που δίενι επιτόκιο 6% τον τελευταίο μήνα.

Η Εθνική Τράπεζα στον ειδικό προθεσμιακό λογαριασμό 18μηνης διάρκειας Δώρο Εθνικής (για ποσά από 20.000 ευρώ) διπλασιάζει τον τόκο τους μήνες Απρίλιο, Αύγουστο και Δεκέμβριο.
Η Τράπεζα Κύπρου στους λογαριασμούς Notice (με προειδοποίηση 7 ή 35 ημερών)προσφέρει επιτόκιο 2,8% για ποσά ως 5.000 ευρώ, ενώ στην 6μηνη κατάθεση προθεσμίας 3plus3 το επιτόκιο είναι 1,5% το πρώτο τρίμηνο και 4,5% το δεύτερο τρίμηνο.
Η Εμπορική στον λογαριασμό προθεσμίας «Υπερέχω» προσφέρει επιτόκιο ως 6,5%.
Η Marfin Egnatia Bank στην 12μηνη κατάθεση προθεσμίας προσφέρει επιτόκιο 3,75%.
Η Τράπεζα Αττικής στον λογαριασμό Attica plus προσφέρει επιτόκιο 4,25%.
Επίσης ο προθεσμιακός λογαριασμός plus bonus της FBBank προσφέρει ετήσια απόδοση 5,7%.
f t g m

Τα τελευταία νέα