Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Γενικά Οικονομικά Νέα

ΕΝΦΙΑ 2019: Επτά αναλυτικά παραδείγματα με τις μειώσεις φόρων στα ακίνητα

6

Συγκεκριμένα παραδείγματα σχετικά με τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ σε όλους τους ιδιόκτητες που θα επιφέρουν εντός των επόμενων ημερών οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης, επεξεργάστηκαν οι υπηρεσίες του υπουργείου  Οικονομικών.

 

Πρόκειται για υπαρκτές ιδιοκτησίες και τα παραδείγματα αφορούν και ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους περισσότερα του ενός ακινήτου (π.χ. ένα διαμέρισμα και ένα μικρό εξοχικό).

 

Από τα εν λόγω παραδείγματα  γίνεται εμφανές ότι οι μειώσεις δεν αφορούν μόνον τις πλέον ευάλωτες οικονομικά ομάδες (στις οποίες γίνεται μείωση 30%), αλλά το σύνολο της μεσαίας τάξης της χώρας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαιρέσει από τις δικές του προτάσεις.

 

 

Στην ΑΑΔΕ, πάντως, αναμένουν άμεσα οδηγίες για να εκδοθούν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά, που καλούνται να πληρώσουν από τα τέλη Αυγούστου οι πολίτες.

 

Η πληρωμή και του φετινού ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2020.

 

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις τωρινές αντικειμενικές αξίες όπως ανέφερε από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

Μιλώντας, σήμερα, στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Απόστολος Βεσυρόπουλος  ήταν ξεκάθαρος ότι «δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα» για τις πηγές από τις οποίες θα βρεθούν τα χρήματα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

 

«Το κόστος για τη μείωση του φόρου είναι 465 εκατ. ευρώ. Τα 260 εκατ. ευρώ ήταν από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα επιπλέον 200 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών των υπουργείων και των φορέων της κυβέρνησης» εξήγησε ο κ. Βεσυρόπουλος.

 

 in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα