Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Διάφορα

93 πιστοποιητικά Δημοσίου μέσω Διαδικτύου με το έργο "Αριάδνη 2"

 

93 πιστοποιητικά Δημοσίου μέσω Διαδικτύου με το έργο "Αριάδνη 2" 

 

93 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΑΡΙΑΔΝΗ 2"


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
 

Με το νέο έργο «ΑΡΙΑΔΝΗ 2» του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλουν αιτήσεις για την χορήγηση 93 πιστοποιητικών του Δημοσίου τόσο μέσω του τηλεφωνικού κέντρου (1564) όσο και μέσω του προσωπικού τους ηλεκτρονικού υπολογιστή, εφόσον βέβαια διαθέτουν σύνδεση με το διαδίκτυο (internet).
Όπως τόνισε ο αρμόδιος Υφυπουργός ΕΣΔΔΑ κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος, με το νέο έργο «ΑΡΙΑΔΝΗ 2» ο πολίτης μπορεί σήμερα από το σπίτι ή το γραφείο του, χωρίς να μετακινηθεί, να υποβάλει αίτηση:

  • για απλά πιστοποιητικά, για τα οποία δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών,
  • για σύνθετα πιστοποιητικά, για τα οποία όμως τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προβλέπεται να αναζητούνται αυτεπάγγελτα.
Και μπορεί να το κάνει αυτό είτε με μια απλή κλήση στο 1564 ή με επίσκεψή του στην ιστοσελίδα των ΚΕΠ ( www.kep.gov.gr ).
Επιπλέον ο πολίτης δηλώνει με την αίτησή του και το Κ.Ε.Π. το οποίο θα διεκπεραιώσει το αίτημά του και από το οποίο θα παραλάβει το πιστοποιητικό.
Η ενημέρωση του ενδιαφερόμενου πολίτη για την παραλαβή του πιστοποιητικού γίνεται είτε με τηλεφωνική επικοινωνία του ΚΕΠ με τον πολίτη ή και με αποστολή SMS, εφόσον βέβαια το επιθυμεί ο πολίτης και έχει δηλώσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.
Έτσι πλέον ο πολίτης για να εξυπηρετηθεί επισκέπτεται μία και όχι δύο φορές το Κ.Ε.Π.
Οι διαδικασίες που μπορούν να διεκπεραιωθούν με το νέο αυτό τρόπο ανέρχονται σήμερα σε 93. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται συνεχώς με την σταδιακή ολοκλήρωση των έργων πληροφορικής στο δημόσιο τομέα.


 

 

 

f t g m

Τα τελευταία νέα