Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Διάφορα

Καιρός : Άστατος σήμερα ο καιρός – Πού θα χτυπήσουν βροχές και καταιγίδες 2

3

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην αναμένονται σχετικά αυξημένες.


Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 18, στην Θεσσαλία από 8 έως 19, στη Ήπειρο από 10 έως 17, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο από 11 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 19 και στην Κρήτη από 15 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νότιες διευθύνσεις έως 3 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου από το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 που θα στραφούν το βράδυ σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι : Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα ενταθούν ενώ στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι : Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι : Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 και τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι : Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στα βόρεια όπου το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι : Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και μέχρι το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 ως 19 βαθμούς Κελσίου.
www.in.gr

f t g m

Τα τελευταία νέα