Διάφορα

Πώς θα κάνετε τη διατροφή των παιδιών σας πιο υγιεινή - Μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά 1

Created: Saturday, 20 July 2019 13:05
Hits: 978

2

Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά λατρεύουν κυρίως τις ανθυγιεινές τροφές, όπως τα χάμπουργκερ, τα παγωτά, τα γλυκά και τις πίτσες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους στερήσουμε αυτά τα φαγητά και να τους δίνουμε μόνο λαχανικά και φρούτα. Πολύ απλά, μπορούμε να κάνουμε αυτό που εφαρμόζουμε και στη δική μας διατροφή. Να μη στερούμαστε τίποτα αλλά και να τις προσαρμόζουμε σε πιο υγιεινά πρότυπα. Ας δούμε πώς θα κάνουμε πιο θρεπτικά τα αγαπημένα φαγητά και ροφήματα των παιδιών.

 

Χυμοί: κρατήστε τους έτοιμους χυμούς για τα ταξίδι ή πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως τα γενέθλια και περιορίστε την καθημερινή κατανάλωση. Οι χυμοί του εμπορίου περιέχουν πολλή ζάχαρη και είναι πολύ προτιμότερο να πάρουν τη βιταμίνη C από τα φρούτα. Αντί να κόψετε τους χυμούς εντελώς, μπορείτε να ρίχνετε λίγο χυμό στο νερό ή να βάζετε χυμό σε παγοθήκες για να πίνει το νερό πιο δροσερό.

 

Πίτσα: όταν παραγγέλνετε, μπορείτε να ζητήσετε κάποιες μικροαλλαγές και να ζητάτε να αφαιρούνται κάποια υλικά ή η ποσότητά τους. Επίσης, είναι καλύτερο να επιλέγετε τη λεπτή ζύμη και να γλιτώνετε περιττές θερμίδες. Πάντα να επιλέγετε ποικιλία λαχανικών στην πίτσα και αν η υπόλοιπη οικογένεια θέλει κρέας, επιλέξτε κοτόπουλο και αποφύγετε τα αλλαντικά. Ιδανικά, φτιάξτε την πίτσα στο σπίτι με ζύμη ολικής άλεσης, απλή σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα ή με λαχανικά της επιλογής του παιδιού.

 

Τηγανιτές πατάτες: στο θέμα της ποσότητας, πάρτε τη μικρότερη μερίδα και μοιραστείτε την με το παιδί. Αντίστοιχα, μπορείτε να τις φτιάξετε στο σπίτι στο φούρνο αντί για τηγάνι. Επίσης, οι γλυκοπατάτες είναι μία καλή εναλλακτική και μεγάλη πηγή βιταμίνης Α.

 

Παγωτό: ισχύει αυτό που ξέρουμε όλοι. Όσο περισσότερο γαρνίρισμα και έξτρα πράγματα βάλουμε στο παγωτό, τόσες περισσότερες και οι θερμίδες. Αντ’αυτού, επιλέξτε την πιο ελαφριά εκδοχή και ακόμα καλύτερα γιατί να μην φάει το παιδί παγωμένο γιαούρτι με φρούτα αντί για σοκολάτες και σιρόπια;

 

Μπισκότα: δέκα κρακεράκια ζωάκια, τρία σοκολατένια σαντουιτσάκια και 2 μεγάλα μπισκότα αντιστοιχούν με 150 θερμίδες.

in.gr