Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Διάφορα

Δήλωση Αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Ν.Δ. κ. Μ. Αντωνίου Για την «υποτροφία» του γιου του υπουργού κ. Φωτάκη 5

7

Η Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου,αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τις «υποτροφίες» του γιου του υπουργού κ. Φωτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό και εμπνευστή του ιδρύματος, κ. Κώστα Φωτάκη, ότι δημιουργεί έναν νέο φορέα μόνο και μόνο  για να κατευθύνει τις χρηματοδοτήσεις σε “ημετέρους”.

 

Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι ο γιος του κ. Φωτάκη  έλαβε “υποτροφία” από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φράση θα έπρεπε να είναι: “πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει…”.

 

Όσο για την “ανεξαρτησία” του ΕΛΙΔΕΚ που επικαλείται ο υπουργός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του στη Βουλή τόσο για τον επιβλέποντα όσο και για τις χρηματοδοτήσεις, ακόμη και για την παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΙΔΕΚ. Οψόμεθα…»

f t g m

Τα τελευταία νέα