Διάφορα

Στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα - Ξεκινά η κατάρτιση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο 5

Created: Saturday, 16 December 2017 10:07
Hits: 744

2

Από σήμερα ξεκινά και στην πράξη η κατάρτιση των Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας για όλους τους φορείς του Δημοσίου.

Ξεκινά η κατάρτιση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης που δημοσιεύθηκε προ ημερών στη «Διαύγεια», όλες οι Διευθύνσεις Διοικητικού των δημόσιων φορέων έπρεπε έως τις 15 Δεκεμβρίου να έχουν ορίσει τους υπαλλήλους οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την καταχώρηση των στοιχείων και την ανάρτηση των Ειδικών Περιγραμμάτων στην εφαρμογή του Ψηφιακού Οργανογράμματος. Έτσι, οι φορείς κλήθηκαν να αποστείλουν τα στοιχεία επικοινωνίας των υπαλλήλων αυτών, προκειμένου να είναι δυνατή η πιστοποίησή τους και η παροχή κωδικών πρόσβασης στο σύστημα.

 

Σημειώνεται πως οι φορείς που είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία των Περιγραμμάτων Θέσεων είναι οι κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του Δημοσίου, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α΄ και β΄ βαθμού, οι Ανεξάρτητες Αρχές αλλά και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), εφόσον ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση. 

 

Άλλωστε, για να μπορούν να συμμετάσχουν οι δημόσιοι φορείς στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ΕΣΚ), απαιτείται η κατάρτιση των Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας, καθώς και η καταχώρισή τους στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, προκειμένου ένας φορέας να υποβάλει αιτήματα μετατάξεων και αποσπάσεων στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής του. Ωστόσο, η μη ένταξη ενός φορέα στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού των υπαλλήλων του να συμμετέχουν σε αυτό και να μεταταχθούν ή αποσπαστούν σε άλλους φορείς.

 

Εύη Σαλτού

in.gr