Διάφορα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία 5

Created: Wednesday, 15 November 2017 14:00
Hits: 922

9

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει και πάλι ο καιρός τις επόμενες ώρες με την θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι τα βασικά συστατικά που συνθέτουν το σκηνικό. Η «Ευρυδίκη», αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα με βροχές, ισχυρές κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

Οι περιοχές που θα χτυπήσει η «Ευρυδίκη»

 

Την Πέμπτη, όπως τονίζει στο in.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος θα υπάρχουν ακραία φαινόμενα και οι περιοχές υψηλού κινδύνου με καταιγίδες είναι: 

 

Θεσσαλία

Εύβοια

Κεντρική και Ανατολική Στερεά

Αττική

Ανατολική Πελοπόννησος

Ενώ οι περιοχές μεσαίου κινδύνου είναι οι : 

 

Ιόνιο και

Υπόλοιπα Ηπειρωτικά

Επίσης, την Παρασκευή οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι οι: 

Κεντρικά και Νότια Ηπειρωτικά

Κεντρικό Αιγαίο

Επτάνησα

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο από σήμερα θα υπάρξει ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα νότια της Σικελίας θα φτάσει στις περιοχές των Εφτανήσων την Παρασκευή. Όταν θα φτάσει θα έχει πολύ ισχυρούς ανέμους. 

 

Αν πράγματι επαληθευτούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Παρασκευή θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για τα Επτάνησα και ίσως και για ορισμένες παράκτιες περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς λόγω της σφοδρότητας των ανέμων που θα αγγίζουν ως μέγιστες ριπές ακόμη και τα 11-12 μποφόρ.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

 

Με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνεχιστούν και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. 

 

Αναλυτικά, θα επηρεαστούν: 

 

σήμερα το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία και τη νύχτα οι Σποράδες και η Εύβοια και πιθανόν κατά διαστήματα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

την Πέμπτη κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι δυτικές Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη.

την Παρασκευή πιθανώς η Ήπειρος μέχρι το πρωί, το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας).

το Σάββατο αρχικά όλη η χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).

την Κυριακή, πιθανώς το μεσημέρι, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σάρωσε στο πέρασμα της η «Ευρυδίκη»

 

Ήδη η επέλαση της «Ευρυδίκης» έχει προκαλέσει σφοδρές καταστροφές. 

 

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί στη Μάνδρα Αττικής και στη Νέα Πέραμο από την καταρρακτώδη βροχή με την Πυροσβεστική να βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Τα ορμητικά νερά τόσο στη Μάνδρα όσο και στη Νέα Πέραμο παρέσυραν ότι έβρισκαν στο διάβα τους. 

 

Βροχές και καταιγίδες έπληξαν την Αργολίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκίνητων. Κοντά στο στρατόπεδο Ναυπλίου το ρέμα της περιοχής φούσκωσε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην διέλευση των οχημάτων. Ζημιές σημειώθηκαν και σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών.

 

Στη Σύμη, μάλιστα, πάνω από 10 Ι.Χ. αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το λιμάνι και βρέθηκαν στη θάλασσα, όταν πλημμύρισαν οι χείμαρροι. Μάλιστα, το νησί έμεινε για ώρες χωρίς ρεύμα.

 

Την ίδια ώρα, η Κέρκυρα, κυρίως η νότια, μετράει τις πληγές της από το σαρωτικό κύμα κακοκαιρίας που την έπληξε από το βράδυ του Σαββάτου. Πέρα από το νερό της βροχής, σφοδρότατοι ήταν οι άνεμοι, οι οποίοι ξερίζωσαν δέντρα και παρέσυραν κεραμίδια από τις στέγες σπιτιών. 

in.gr