Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα απο την Βουλή

Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας που οργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2017

 

Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας

Παιδαγωγικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, υπαίθρια μαθήματα, επισκέψεις και ξεναγήσεις, εικαστικό εργαστήρι με θέμα τη δημοκρατία, αθλοπαιδιές, είναι μερικές από τις δράσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας», το οποίο οργανώνει και εφέτος για τέταρτη χρονιά το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Πολλές από τις δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν στον Εθνικό Κήπο, δίνοντας έτσι στους μαθητές την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και την οικολογική τους συνείδηση. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και αποσκοπεί στη δημιουργική ενημέρωση και τον προβληματισμό των μαθητών γύρω από τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριήμερη και οι προβλεπόμενες δραστηριότητες κάθε τριημέρου παρουσιάζονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο έγγραφο. H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και προβλέπεται η πλήρης κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης και της σίτισης των μαθητών. 

Θα πραγματοποιηθούν 4 τριήμερα προγράμματα για 100 περίπου μαθητές από τα εξής 8 σχολεία:

• 14-16 Ιουνίου 2017: 1ο & 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου,

• 19-21 Ιουνίου 2017: 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου & 1ο Γυμνάσιο Ταύρου,

• 26-28 Ιουνίου 2017: 4ο & 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου,

• 3-5 Ιουλίου 2017: 9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας & 3ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης.

 

Στο «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας», του 2014, του 2015 και του 2016 είχαν συμμετάσχει συνολικά 300 περίπου μαθητές από 24 σχολεία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, του Περιστερίου, του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας, των Αγίων Αναργύρων και του Ιλίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr/

Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στην έκθεσή μας και να «επισκεφτείτε» το δικτυακό μας τόπο: http://foundation.parliament.gr και τις ενεργές σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα: https://www.facebook.com/idrymavoulis και στις πλατφόρμες ανταλλαγής βίντεο: https://vimeo.com/foundationparliament, ώστε να «αντλήσετε» μια περισσότερο διαδραστική εικόνα των δραστηριοτήτων μας.

 

f t g m

Τα τελευταία νέα