Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Εκπαιδευτικά Νέα απο την Βουλή

Κατατέθηκαν ήδη 24 ρυθμίσεις - «Βροχή» τροπολογιών στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την Έρευνα

Αθήνα

 

Συνολικά 24 τροπολογίες έκανε δεκτές ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στο νομοσχέδιο του υπουργείου του για την Έρευνα που συζητείται στη Βουλή, δίνοντας λαβή σε σχόλια για ρυθμίσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα που περνούν στα κρυφά εν μέσω απεργίας των μέσων ενημέρωσης.

 

Από τις 24 τροπολογίες οι οκτώ είναι υπουργικές και οι άλλες 16 ικανοποιοιούν αιτήματα βουλευτών. 

 

Ανάμεσα στις τροπολογίες είναι και αυτή για την κακοδιαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, που αφορά τον υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, εναντίον του οποίου και συναδέλφων του καθηγητών, υπαλλήλων και φοιτητών είχαν καταλογιστεί για την περίοδο 1996 - 2004 ποσά για δαπάνες στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος, οι οποίες είχαν κριθεί «ανοίκειες» από τη Δικαιοσύνη. 

 

Έντονες αντιδράσεις  προκάλεσε και άλλη βουλευτική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία αδιάθετα ακίνητα του υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο υπουργείο Εργασίας και η αξιοποίηση των οποίων γίνεται μόνο με την υπογραφή του γενικού γραμματέα Πρόνοιας.

 

«Χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Αποφασίζουμε και εκμισθώνουμε, εκποιούμε ή παραχωρούμε με ή χωρίς αντάλλαγμα λέει η τροπολογία. Η κυρία Φωτίου εισάγει στο Υπουργείο τις καινούργιες μεθόδους real estate. Δεν χρειάζονται διάφανοι κανόνες. Φτάνει να εμπιστεύεσαι τυφλά το γενικό γραμματέα του υπουργείου. Μπράβο!!!», αναφέρει με ανακοίνωσή του σε έντονο ύφος ο βουλευτής του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

 

Με άλλη τροπολογία επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, παρακάμπτεται το Ελεγκτικό Συνέδριο για να πληρωθούν οι υπάλληλοι στην καθαριότητα. «Με την εν λόγω διάταξη θα αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην καταβολή των δεδουλευμένων του ως άνω προσωπικού και θα αντιμετωπισθούν ομοιόμορφα όλες οι περιπτώσεις συμβασιούχων που απασχολούνται στον τομέα καθαριότητας», αναφέρεται στην ειτιολογία της τροπολογίας.

 

Επιπλέον, μεταξύ των τροπολογιών είναι σύμφωνα με πληροφορίες και εκείνες  που αφορούν στη δημιουργία τεσσάρων θέσεων δημοσιογράφων για τα γραφεία των αναπληρωτών υπουργών Χριστόφορου Βερναρδάκη και Νίκου Τόσκα. 

 

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας ενέκρινε ρυθμίσεις όπως τη μείωση σε ένα χρόνο της διαδικασίας από την αίτηση έως και την εκλογή ενός μέλους ΔΕΠ και την τροποποίηση του καταστατικού του Ιδρύματος «Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Newsroom ΔΟΛ

 

f t g m

Τα τελευταία νέα