Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

Η ΟΙΕΛΕ και το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ γίνονται μέλη της Education International!

2

Με έγγραφο που απεστάλη προς τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτό, η Education International (Εκπαιδευτική Διεθνής) ενημέρωσε ότι στην 56η Ολομέλειά της που πραγματοποιήθηκε την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 αποδέχθηκε το αίτημα των ΟΙΕΛΕ και ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ να γίνουν μέλη της από την 1/1/2021.  Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς η φωνή της Ομοσπονδίας μας δυναμώνει και θα δοθεί η δυνατότητα σε συνεργασία με το ΚΑΝΕΠ να αναδείξουμε κρίσιμα ζητήματα της απόπειρας πλήρους εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης και της απορρύθμισης στο χώρο της ελληνικής ιδιωτικής εκπαίδευσης σε διεθνές επίπεδο.

 

Στις αρχές της χρονιάς η ΟΙΕΛΕ θα ενημερώσει την Education International για το κρίσιμο θέμα της πιστοποίησης των τίτλων σπουδών από τα ιδιωτικά σχολεία που δημιουργεί τεράστιο ζήτημα ανισονομίας και ανισότητας ανάμεσα σε μαθητές στην Ελλάδα και στην Ε.Ε., ζητώντας την παρέμβασή της.

 

Ποια είναι η Education International

 

H Education International είναι μια παγκόσμια Ομοσπονδία που εκπροσωπεί συνδικαλιστικές ενώσεις εκπαιδευτικών αλλά και συλλογικότητες εργαζόμενων στο χώρο της εκπαίδευσης.

 

Είναι η μεγαλύτερη, πιο αντιπροσωπευτική παγκόσμια οργάνωση συνδικάτων στον κόσμο με περισσότερα από 32,5 εκατομμύρια συνδικαλιστικά μέλη σε 178 χώρες. Μέλη της E.I. από την Ελλάδα είναι η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και (από 1/1/2021) η ΟΙΕΛΕ.

 

Η Education International προωθεί την αρχή ότι η ποιοτική εκπαίδευση που χρηματοδοτείται δημόσια πρέπει να είναι διαθέσιμη σε κάθε μαθητή σε κάθε χώρα.

Η Education International προωθεί και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και άλλων εκπαιδευτικών υπαλλήλων σε διεθνές επίπεδο.

Η Education International βοηθά στην ανάπτυξη ανεξάρτητων δημοκρατικών οργανώσεων για την εκπροσώπηση εκπαιδευτικών και άλλων εκπαιδευτικών υπαλλήλων και προωθεί την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ τους.

Η Education International υποστηρίζει την ανάπτυξη των προσόντων των εκπαιδευτικών και την επαγγελματική τους αναβάθμιση .

Το Education International υποστηρίζει τη δημοκρατία, την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην εκπαίδευση.

Η Education International υποστηρίζει την ισότητα στην κοινωνία. Καταπολεμά τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Οι πολιτικές της ΕΙ προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη και αμφισβητούν όλες τις μορφές διακρίσεων, είτε βασίζονται στην ηλικία, στην αναπηρία, στην εθνικότητα ή στην καταγωγή, στο φύλο, στην ταυτότητα φύλου ή στον σεξουαλικό προσανατολισμό, στη γλώσσα, στην οικογενειακή κατάσταση, στο μεταναστευτικό καθεστώς, στον πολιτικό ακτιβισμό, στη θρησκεία, στην κοινωνία – οικονομική κατάσταση, στη συμμετοχή στο συνδικαλισμό.

Η Education International συνεργάζεται με άλλες Παγκόσμιας Ομοσπονδίες και άλλους φιλικές συλλογικότητες για την προώθηση και την επίτευξη της αλληλεγγύης.

Η Education International είναι η παγκόσμια φωνή των εργαζομένων στην εκπαίδευση.

 

Προωθεί την ποιοτική εκπαίδευση, τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζόμενων στην εκπαίδευση και τη δικαιοσύνη στην κοινωνία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Education International εδώ

f t g m

Τα τελευταία νέα