Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

10-11-20 Δήλωση του ΓΓ Θρησκευμάτων κ.Γιώργου Καλαντζή σχετικά με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μακελειό"

5

Ας αναρωτηθεί καθένας από μας που ανήκουμε στην πλειοψηφία, πώς θα ένιωθε αν ζούσε σε μια χώρα όπου οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ήταν το 0,05% του συνολικού πληθυσμού και διάβαζε στα περίπτερα πρωτοσέλιδα όπως αυτά:

 

«Χριστιανός Ορθόδοξος κτηνίατρος θα μας μπήξει τη βελόνα! Εφιαλτικές προσαγωγές σε «θαλάμους – στρατόπεδα» σαν τα κοπάδια»

«Σκληρός Χριστιανός Ορθόδοξος επικεφαλής εταιρείας «κορακιών» που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση των κόκκινων δανείων των φτωχών. Πρόεδρος της Ορθόδοξης Κοινότητας μας κάνει τον φίλο και μας τα βουτάει από την πίσω πόρτα»

Σήμερα, οι Έλληνες συμπολίτες μας εβραϊκού θρησκεύματος διάβασαν το πρωτοσέλιδο για τον «Εβραίο κτηνίατρο» που «θα μας μπήξει τη βελόνα» συνοδευόμενο από φωτογραφία του Μέγκελε. Πριν 3 χρόνια είχαν διαβάσει το πρωτοσέλιδο για τον «Σκληρό Εβραίο επικεφαλής εταιρείας κορακιών» (για το οποίο καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2020 η εφημερίδα «Μακελειό» για «εξύβριση και ηθελημένη συμβολή στην αναπαραγωγή ρητορικής μίσους κατά των Εβραίων» από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών).

 

Αυτοί -αλλά και πολλοί άλλοι παρόμοιοι τίτλοι της ίδιας εφημερίδας- καλλιεργούν συνειδητά τον πιο χυδαίο αντισημιτισμό που φέρνει στο νου τον Μεσαίωνα όταν οι Εβραίοι θεωρούνταν υπεύθυνοι για κάθε καταστροφή, ασθένεια ή ήττα. Τότε ξεκίνησε ο δρόμος που κατέληξε στο Άουσβιτς.

 

Σε μια στιγμή που η υγεία δισεκατομμυρίων ανθρώπων και η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη εξαρτάται από την ύπαρξη εμβολίου κατά του COVID-19, είναι τιμή και πηγή υπερηφάνειας για τη χώρα μας ότι ένας Έλληνας -σε όποιον Θεό και να πιστεύει ή να μην πιστεύει- βρίσκεται σε μια τόσο υπεύθυνη θέση και έχει σημαντική συνεισφορά στην επίλυση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

 

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι εγχώριοι αρνητές της κοινής λογικής και της επιστήμης έχουν επίσης στοχοποιήσει και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, όπως προκύπτει από αλλεπάλληλα συκοφαντικά και εξωφρενικώς ψευδή δημοσιεύματα.

f t g m

Τα τελευταία νέα