Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΔΟΕ: Για τη δίωξη των συναδέλφων αναπληρωτών που υπηρετούσαν στο 1ο Ειδικό Δημ. Σχολείο Κερατσινίου κατά το σχ. έτος 2017-2018

2

Αθήνα 16/1/2020

Προς

 

τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

 

 

Θέμα: Για τη δίωξη των συναδέλφων αναπληρωτών που υπηρετούσαν στο 1ο Ειδικό Δημ. Σχολείο Κερατσινίου κατά το σχ. έτος 2017-2018

 

 

 

Διεξάγεται, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 9 π.μ. στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η δίκη πέντε συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που κατά το σχολικό έτος 2017-2018 υπηρετούσαν στο 1ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, οι οποίοι κατηγορούνται από μητέρα μαθητή ότι άσκησαν κατ’ εξακολούθηση λεκτική βία σε βάρος του παιδιού της.

 

Οι συνάδελφοι έχουν ήδη υποβληθεί σε διαδικασία  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά χωρίς να τους επιβληθούν πειθαρχικές ποινές.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Κερατσινίου – Περάματος η πρότασή του, προς όφελος της σχολικής κοινότητας, να αρθούν από όλους τους εμπλεκόμενους οι μηνυτήριες αναφορές και καταγγελίες στην Εισαγγελία, δεν έγινε αποδεκτή από την πλευρά της μητέρας η οποία συνέχισε να δυναμιτίζει το σχολικό περιβάλλον με συκοφαντικές συνεντεύξεις και αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας, μάλιστα, την έντονη δυσαρέσκεια των υπόλοιπων γονέων του σχολείου που τάχθηκαν στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

 

Είναι πέραν της όποιας αμφισβήτησης το γεγονός ότι  οι κατηγορούμενοι αναπληρωτές συνάδελφοί μας όλα τα χρόνια που εργάζονται έχουν επιδείξει ιδιαίτερη παιδαγωγική ευαισθησία και έχουν ανταποκριθεί στον επιστημονικό τους ρόλο (χαίροντας της εμπιστοσύνης συναδέλφων, μαθητών και γονέων) αξιοποιώντας και στη συγκεκριμένη περίπτωση,  όλα τα επιστημονικά μέσα για να αντιμετωπίσουν κάθε ζήτημα σε στενή συνεργασία και με τον γονέα και με τον απαραίτητο προσωπικό ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και παιδοψυχίατρο μέσα από πολλαπλές συναντήσεις  μεταξύ όλων  των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Σε μία εποχή που η Ειδική Αγωγή αντιμετωπίζεται από την πολιτεία ως κόστος και όχι ως ανάγκη με τα ειδικά σχολεία να μην τυγχάνουν της επιβεβλημένης στήριξης και στελέχωσης, οι εκπαιδευτικοί και το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των ειδικών σχολείων είναι εκείνοι που καθημερινά και με αυταπάρνηση εργάζονται για να παρέχουν την αναγκαία φροντίδα και εκπαίδευση στα παιδιά που φοιτούν σε αυτά. Είναι απαράδεκτο η προσπάθειά τους να αντιμετωπίζεται με συκοφαντίες και διώξεις.

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από την πρώτη στιγμή που του έγιναν γνωστά τα γεγονότα εξέφρασε, μέσω του τοπικού συλλόγου, τη στήριξη του στους εκπαιδευτικούς και την απόφασή του για τη συνδικαλιστική και νομική τους κάλυψη. Με βάση το πλαίσιο αυτό, κηρύσσουμε για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, 3ωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις τρεις πρώτες του  απογευματινού ώστε να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να παραστούν στη δίκη, στηρίζοντας τους συναδέλφους μας.

f t g m

Τα τελευταία νέα