Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνδικαλιστικά Νέα

ΟΙΕΛΕ: Σε πλήρη ετοιμότητα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

2

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα. Τα συνεχή μηνύματα συμπαράστασης από εκατοντάδες συναδέλφους, η πρωτοφανής επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας και οι πρωτοβουλίες συλλόγων και σωματείων δείχνουν ότι ο κλάδος βρίσκεται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη συνέχεια. Η ανυπαρξία διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας (με ευθύνη της πολιτικής του ηγεσίας) συσπειρώνει ακόμη περισσότερο τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

 

 

Συνεχίζονται στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια οι Γενικές Συνελεύσεις, και ήδη προγραμματίστηκαν τις επόμενες ημέρες σε δύο σχολεία γνωστά για την μακρόχρονη αγωνιστική τους παράδοση, την Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής και το Κολλέγιο Αγ. Παρασκευής. Στις Συνελεύσεις αυτές και μετά από διάλογο με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων θα καταγράφονται προτάσεις για τη χάραξη πορείας του κλάδου. Υπ’ όψιν των συναδέλφων θα τεθεί το κείμενο των αιτημάτων της ΟΙΕΛΕ, αλλά και η απόφαση των τριών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) για αγωνιστική συμπόρευση με βάση ένα κοινό πλαίσιο αρχών και δράσης.

 

Οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι μόνο με αγώνες, δίπλα στην Ομοσπονδία και στα πρωτοβάθμια σωματεία μπορούν να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας και τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Τίποτε δεν χαρίζεται. Μόνο με ενότητα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα σχολεία μας θα μπορούν να διατηρούν το χαρακτήρα του φορέα δημόσιου αγαθού και ότι δεν θα μετατραπούν σε οίκο εμπορίου.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

 

 

f t g m

Τα τελευταία νέα