Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Ειδική Αγωγή

Συνεδριάση ΚΥΣΕΕΠ: ενημέρωση για την εγκύκλιο και τις πληρωμες αναπληρωτών εκπ/κων, για τις αποσπάσεις ΕΕΠ/ΕΒΠ, για τις συνάφειες τίτλων και για τις προσλήψεις ΕΑΕ

8

Κατά τη χθεσινή  συνεδρίαση (27/6/2016)του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(ΚΥ.Σ.Ε.Ε.Π.) εξετάσθηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος οι αιτήσεις Απόσπασης του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2016-17.

 

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17

 

 

 

Από τις 160 συνολικά αιτήσεις Απόσπασης, 3 αιτήσεις Ε.Β.Π. από τα Ιωάννινα θα κριθούν αύριο για διαδικαστικούς λόγους, 4 αιτήσεις ανακλήθηκαν(1 ΠΕ21/26, 1 ΠΕ29, 2 ΠΕ30), 2 δεν εξετάσθηκαν λόγω αναρμοδιότητας(1 ΠΕ21/26, 1 ΠΕ30), για 14 λόγω μη ύπαρξης λειτουργικού κενού στις αιτούμενες δομές η απόφαση ήταν αρνητική(2 ΕΒΠ, 3 ΠΕ21/26, 4 ΠΕ23, 1 ΠΕ28, 1 ΠΕ29, 3 ΠΕ30) και σε 8 αιτήσεις δεν ικανοποιήθηκε η 1η επιλογή πλαισίου του αιτούντος μέλους Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π.(4 ΕΒΠ, 2 ΠΕ23, 1 ΠΕ29, 1ΠΕ30).

Αύριο θα συνεδριάσει ξανά το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. για τις οριστικές Αποφάσεις.

 

Επίσης  το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. αποφάσισε θετικά επί της Συνάφειας διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών μελών Ε.Ε.Π.(1 ΠΕ30 & 1 ΠΕ23) και θετικά επί μιας αιτήσεως τροποποίησης απόφασης έγκρισης Συνάφειας ενός μέλους Ε.Ε.Π.(1 ΠΕ23).

 

Ακολούθως οι δύο Αιρετοί του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Δημήτρης Παπαευθυμίου και Βασίλης Βούγιας είχαν σειρά επαφών με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και μετά τις συναντήσεις αυτές ενημερώνουν για τα εξής θέματα:

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17

Η Εγκύκλιος θα εκδοθεί εντός του Ιουλίου, καθότι αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται με τον ΑΣΕΠγια την τακτοποίηση διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν, καθόσον για τις  ενστάσεις επί των Αξιολογικών Πινάκων των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.)  θα επιληφθεί ο ΑΣΕΠ.  Αναμένεται δε και η έκδοση της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης(Υ.Α.) που θα υποστηρίξει την Εγκύκλιο για το 2016-17.

Επίσης οι Συνάφειες των Μεταπτυχιακών τίτλων των υποψηφίων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. με την Ε.Α.Ε., τη Σχολική Ψυχολογία, αλλά και με το αντικείμενο απασχόλησης θα κριθούν για το 2016-17 από την επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.)και αναμένεται Υπουργική Απόφαση(Υ.Α.) για όλα αυτά.

Γενικά ότι θα γίνει από πλευράς Υπουργείου κεντρικά για τους υποψήφιους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, θα γίνει σε κάθε μια από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) για τους υποψήφιους αναπληρωτές Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

 

ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ Ε.Ε.Π.

Η Υπουργική Απόφαση(Υ.Α.), η οποία αναμένεται για τις Συνάφειες των Μεταπτυχιακών τίτλων του Ε.Ε.Π., θα αφορά μόνον στους υποψήφιους Αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και όχι στους μονίμους, των οποίων τις Συνάφειες θα κρίνουν τα Υπηρεσιακά τους Συμβούλια.

 

ΘΕΜΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ Ε.Ε.Π.

Το θέμα της αναδρομικής συνάφειας Μεταπτυχιακών τίτλων με το αντικείμενο απασχόλησης κάποιων μονίμων συναδέλφων, των οποίων η πράξη δεν είχε γίνει από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια από αβλεψία της Διοίκησης, θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση στο αμέσως προσεχές διάστημα.

 

ΘΕΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ Ε.Ε.Π. ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ Ε.ΔΙ.Π. ΤΩΝ Α.Ε.Ι.

Το Υπουργείο Παιδείας και παρά την υπόσχεση περί του αντιθέτου του Υπουργού Παιδείας κου Ν. Φίλη στην πρόσφατη συνάντησή μας , είναι αρνητικό στο να συμπεριληφθεί με νομοθετική ρύθμιση και το Ε.Ε.Π. στις διαδικασίες Μετάταξης εκπαιδευτικών σε θέσεις Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι.

 

ΘΕΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ

Εντός των ημερών θα καταβληθεί ο μισθός του Ιουνίου των αναπληρωτών. Για το ζήτημα της παρακράτησης χρημάτων από τη μεταβολή του Μισθολογικού Κλιμακίου σε πολλούς αναπληρωτές με μεγάλη προϋπηρεσία, έχει δοθεί εντολή να μην παρακρατηθούν ακόμη τα χρήματα, μέχρι να τελεσφορήσουν κάποιες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας προς πιθανή επίλυση του μείζονος αυτού θέματος.

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. ΣΕ ΔΟΜΕΣ Ε.Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17...ΙΔΡΥΣΕΙΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. & ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ

Ο συνολικός αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών Εκπαιδευτικών - Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. για το 2016-17 θα είναι ο ίδιος με τον περσινό, χωρίς όμως να υπάρχει αυτή τη στιγμή δέσμευση από πλευράς Υπουργείου, όσον αφορά στις προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., πως ο αριθμός για αυτούς θα είναι ό ίδιος με πέρσι, με ότι αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα εντός των προσεχών ημερών το Υπουργείο Παιδείας θα καταλήξει στον καταμερισμό των πιστώσεων ανά κλάδο(Εκπαιδευτικοί - Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π.) και ανά Περιφέρεια, ώστε να ξεκινήσουν τα Τεχνικά Δελτία των ΕΣΠΑ, τα οποία φέτος με κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις θα εμπλουτισθούν με κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.).

Κατά τα φαινόμενα θα εξασφαλισθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ., την Παράλληλη Στήριξη, τους Συνοδούς Σχολικούς Νοσηλευτές/Ε.Β.Π., αλλά και για πρόσληψη Αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας.

Όλων αυτών θα πρέπει να προηγηθούν οι νέες ιδρύσεις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τμημάτων  Ένταξης, ώστε να καταγραφούν  οι νέες θέσεις που θα συσταθούν,  με σκοπό την κάλυψή τους από Αναπληρωτές.

Εμείς ως Αιρετοί εκπρόσωποι του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. όμως και φοβούμενοι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο Υπουργείο Παιδείας ,το οποίο έχει να κάνει με την θεώρηση πως φέτος το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. πήρε πολλές πιστώσεις και για το 2016-17 θα πρέπει να υπάρξει "εξορθολογισμός", συγκεντρώνουμε τα Οργανικά - Λειτουργικά του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. των Δομών Ε.Α.Ε.(Σ.Μ.Ε.Α.Ε./ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) μετά τη διενέργεια των Αποσπάσεων Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2016-17, όπως αυτά αποτυπώνονται από στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας,  αλλά και τις περσινές προσλήψεις στη  Γενική Εκπαίδευση( ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΠΕ25 & ΣΥΝΟΔΩΝ Ε.Β.Π.), τα οποία  και θα προσκομίσουμε άμεσα στους αρμοδίους του  Υπουργείου Παιδείας και φυσικά θα δημοσιοποιήσουμε σε όλους εσάς.

Θα μιλήσουν οι αριθμοί και  όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν διαπιστωθεί πως το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. δεν θα αντιμετωπιστεί με δίκαιο τρόπο στη διαδικασία κατανομής των πιστώσεων για το 2016-17.

 

Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα.

 

Βασίλης Βούγιας & Δημήτρης Παπαευθυμίου

Αιρετοί Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου

 Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(ΚΥ.Σ.Ε.Ε.Π.)

27/6/2016

f t g m

Τα τελευταία νέα