Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνέδρια Επιμορφώσεις

09-11-18 Σεμινάριο ενημέρωσης και υποστήριξης ψυχολόγων στο πλαίσιο της «ΜΝΑΕ»

4

Σεμινάριο ενημέρωσης και υποστήριξης ψυχολόγων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» (ΜΝΑΕ) διοργανώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, στην ΑΣΠΑΙΤΕ.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η οποία αναφέρθηκε στη νέα αρχιτεκτονική των ΕΠΑ.Λ. και τις παρεμβάσεις ενίσχυσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

 

«Κύριος στόχος μας», υπογράμμισε, «είναι να καταστεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση από μια επιλογή ανάγκης, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα, σε μια συνειδητή επιλογή για τους μαθητές και μαθήτριες κι ως προς αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια».

 

Απευθυνόμενοι στους ψυχολόγους, τόνισε ότι αποτελούν «βασικό κρίκο» στην υλοποίηση της φιλόδοξης και πολύπλευρης δράσης της ΜΝΑΕ. Σημείωσε δε ότι το επόμενο διάστημα «θα προχωρήσουμε στη δημιουργία νέων προγραμμάτων σπουδών, στη συγγραφή νέου εκπαιδευτικού υλικού από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στην αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού σε σχολεία και ερευνητικά κέντρα, στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των προγραμμάτων μαθητείας».

 

Κατόπιν, το λόγο πήρε ο ειδικός συνεργάτης της Υφυπουργού σε θέματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Θέμης Κοτσιφάκης, ο οποίος ανέλυσε τις βασικές αρχές του Προγράμματος.

 

Ακολούθησε η σεμιναριακού τύπου επιμόρφωση των ψυχολόγων της «ΜΝΑΕ», από τις ψυχολόγους Μαρία Δεδούλη και Άννα Λαμπίδη.

 

Επιπλέον, η κ. Τζούφη ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ από τον πρόεδρο της Σχολής και Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωάννη Σαριδάκη, συνοδεία του Διευθυντή της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ Γιώργου Μουστάκα.

 

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει διαλογική συζήτηση τόσο με τον πρόεδρο της Σχολής, όσο και με εργαζόμενους στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, για θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της και την περαιτέρω ενίσχυσή της.

f t g m

Τα τελευταία νέα