Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνέδρια Επιμορφώσεις

Το MoodleMoot ξεκινά την επόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 9:30 το πρωί

1

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το MoodleMoot ξεκινά την επόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 9:30 το πρωί

 

To TEI Αθήνας, το  Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών διοργανώνουν την 1&2 Δεκεμβρίου στο TEI Αθήνας το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο MoodleMoot και καλούν όλους όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν να εγγραφούν στο https://ellak.gr/moodlemootgr-register/.

 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για τη χρήση του Moodle, να αναδείξει καλές πρακτικές χρήσης του στην Ελλάδα, καθώς και να παρουσιαστούν καινοτόμες χρήσεις λειτουργιών του Moodle στην Ελλάδα και διεθνώς.

 

Το Moodle είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης (Virtual learning environment-VLE), που χρησιμοποιείται σήμερα από περισσότερους από 120 εκατομμύρια χρήστες. Πέρα από τη εκτεταμένη χρήση του σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το Moodle χρησιμοποιείται και από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως για την εκπαίδευση προσωπικού και υποστήριξη πελατών.

 

Η πρώτη ημέρα του  1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου MoodleMoot θα ξεκινήσει με την ομιλία του δημιουργού του Moodle, Martin Dougiamas και θα συνεχιστεί με ομιλίες από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και  παρουσιάσεις χρήσης του moodle σε μεγάλη κλίμακα  από το Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο, το E-twinning και την Κοινότητα εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Αιγαίου.

 

Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές χρήσης Moodle σε εταιρικά περιβάλλοντα (όπως αυτές του ΟΠΑΠ, και του Κωτσόβολου) σε μεγάλους οργανισμούς (όπως το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο),  δεκάδες παρουσιάσεις για  καλές πρακτικές χρήσης για την χρήση του Moodle στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και workshops σχετικά με ανάπτυξη εργαλείων για το Moodle.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ, όπως και μέσω του επίσημου Μoodlemoot app για  Android  και  iPhone.

 

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε:

• Εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.

• Μέλη της Ακαδημαϊκής - Ερευνητικής Κοινότητας.

• Ερευνητές της Εκπαίδευσης.

• Εκπαιδευτές Ενηλίκων.

• Εταιρίες και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που χρησιμοποιούν το Moodle

 

Δείτε την επίσημη σελίδα του MoodleMoot Greece .

 

Ακολουθήστε το MoodleMoot Greece στο Facebook και στο Twitter.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Εγγραφές στο https://ellak.gr/moodlemootgr-register/

 

Χρυσός Χορηγός του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου MoodleMoot είναι η OTS

________________________________________________________

 

Για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 35 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

 

Επικοινωνία: Βιβή Πετσιώτη: 210 7474-271, info at ellak.gr

 

f t g m

Τα τελευταία νέα