Copyright 2024 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συνέδρια Επιμορφώσεις

YDS Hackathon / Digiwhist Workshop 20/10/2017- Κάλεσμα για Δηλώσεις Συμμετοχής

4

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου  2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          YDS Hackathon / Digiwhist Workshop  20/10/2017- Κάλεσμα για Δηλώσεις Συμμετοχής

 

Το ευρωπαϊκό έργο YourDataStories σε συνεργασία με το έργο Digiwhist και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS διοργανώνουν μία κοινή εκδήλωση στις 20 Οκτωβρίου 2017. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ένα ολοήμερο hackathon κι ένα εργαστήριο και απευθύνεται σε στελέχη του Δημοσίου Τομέα, δημοσιογράφους, προγραμματιστές, ερευνητές και στελέχη φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα δύο έργα και οι πλατφόρμες και τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί σε αυτά. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν είτε στο YDS hackathon το οποίο έχει ως στόχο τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και εφαρμογών κάνοντας χρήση του YDS API (απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές και ερευνητές) ή στο εργαστήριο αξιολόγησης της πλατφόρμας Opentender.eu, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο όγκο δεδομένων δημοσίων συμβάσεων από όλη την ΕΕ.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλούνται να φέρουν τα δικά τους κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και ταμπλέτες. Ελαφρύ γεύμα, καφέδες και αναψυκτικά θα προσφέρονται στο χώρο διεξαγωγής του hackathon και του εργαστηρίου.

Ειδικότερα για το YDS hackathon, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μελετήσουν το υλικό που υπάρχει εδώ με πληροφορίες σχετικά με το API και ενδεικτικά παραδείγματα χρήσης του. Παρόλο που οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να εμπνευστούν και να υλοποιήσουν τις δικές τους προτάσεις, εδώ μπορούν να βρουν κάποιες ενδεικτικές ιδέες για πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να αναπτύξουν.

Στις τρεις κορυφαίες προτάσεις θα απονεμηθούν Πιστοποιητικά Βράβευσης. Κατά τη διακριτική ευχέρεια των διοργανωτών, οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν ένα συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών με σκοπό την ανάπτυξη της ιδέας τους σε ένα πλήρες τεχνολογικό εργαλείο έτοιμο για χρήση από το κοινό. Για το σκοπό αυτό θα λάβουν χρηματοδότηση. Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη λήξη των εργασιών του hackathon από κριτική επιτροπή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το hackathon και το εργαστήριο μπορείτε να στείλετε email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Για να συμμετέχετε στο hackathon και στο εργαστήριο εγγραφείτε εδώ. 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________

 

Για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 30 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

 

Επικοινωνία: Βιβή Πετσιώτη: 210 7474-271, info at ellak.gr

 

f t g m

Τα τελευταία νέα