Copyright 2017 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Polaris. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας»

Πρεμιέρα  την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο 

του Ιδρύματος Ευγενίδου 

 

Aθήνα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

 

Ο Τζέιμς Χειμέριος, ένας ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ένας φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής. Γίνονται φίλοι, συζητούν για τις πατρίδες τους, παρατηρούν τα αστέρια και αναρωτιούνται γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης! Προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο... χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο. Κάπως έτσι βρίσκονται να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί ως τον Άρη και τον Κρόνο για να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν! 

 

Hπολυβραβευμένηπλανηταριακή παράσταση για παιδιά«Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας» είναι μία ευχάριστη ιστορία, που συνδυάζει την γνώση με πλούσια όσο και εντυπωσιακά γραφικά εφέ!

 

Σας περιμένουμε στην επίσημη παρουσίαση της παράστασης,την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου2017, μαζί με τους γονείς και τους φίλους/φίλες σας.Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30, 19:30) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου.Διατίθενται 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση.

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. 

 

 

Σας περιμένουμε για να κάνουμε μαζί με τον Τζέιμς και τον Βλαδίμηρο ένα εικονικό ταξίδι ως τις παγωμένες άκρες της Γης και από εκεί να «εκτοξευτούμε» στους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος! 

 

Η παράσταση διαρκεί 30’ και προτείνεται για παιδιά 5 ετών και άνω. 

 

Tους ήρωες της παράστασης ντύνουν με τις φωνές τους οι ηθοποιοί:Θανάσης Κουρλαμπάς και Φοίβος Ριμένας

Μετάφραση: Λουκάς Αρμπιλιάς

Ηχοληψία- μείξη ήχου: Αναστάσιος Κατσάρης

Προσαρμογή- Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Ζερβού

Διεύθυνση παραγωγής: Μάνος Κιτσώνας  για το Ίδρυμα Ευγενίδου

Παραγωγή: Saint-Etienne Planetarium, 2015

 

 

 

 

 

 

Σημείωση: Μπορείτε να αντλήσετε το τρέιλερ της παράστασης από τους παρακάτω συνδέσμους:

https://vimeo.com/233302894

https://youtu.be/ttfzSxlLT7E

 

 

Greek Bulgarian Danish Dutch English Filipino Finnish French German Italian Norwegian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish Swedish
f t g m

Τα τελευταία νέα

ΕΣΠΑ: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού εργαλείου παρακολούθησης των μακροπεριφερειών

2

Read more ...

Παράταση Υποβολής Δικαιολογητικών στη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»

9

Read more ...

ΕΣΠΑ: Περιφερειακή Διάσκεψη της Ένωσης για τη Μεσόγειο - Γαλάζια Οικονομία, Νάπολη (Ιταλία), 29-30 Νοεμβρίου 2017

8

Read more ...

Παράταση υποβολής δικαιολογητικών στη Δράση «Ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών»

6

Read more ...

Προσωρινός κατάλογος Δυνητικών Δικαιούχων και βαθμολογική κατάταξη όλων των επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση "Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιων"

1

Read more ...