Copyright 2019 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

   Στο ενημερωτικό της 12ης Ιουλίου και σχετικά με το ζήτημα των αποσπάσεων είχαμε αναφέρει τα εξής:

 

«Σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ είναι προφανές ότι οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν ταχύτατα. Αναμφίβολα είναι θετική η δήλωση της Υπουργού Παιδείας ότι «όλα προχωρούν κανονικά ώστε τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί να είναι εγκαίρως στη θέση τους και να ξεκινήσει η σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα». Για να συμβεί αυτό το πρώτο ζητούμενο είναι να συνεδριάσει άμεσα το ΚΥΣΔΕ για να ξεκινήσει η συζήτηση επί των αποσπάσεων σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Ειδική Αγωγή, Εκκλησιαστικά και Γενική Παιδεία. Οι αποσπάσεις του 2018 ανακοινώθηκαν στις 28 Ιουνίου και του 2017 στις 20 Ιουλίου. Πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι υπηρεσιακές μεταβολές να ολοκληρώνονται μέχρι τις 30 Ιουνίου, κάτι που δε συνέβη φέτος λόγω της διενέργειας των εθνικών εκλογών. Οι ενεργές αιτήσεις για τη Γενική παιδεία είναι 4500. Είναι προφανές ότι θα επιδιώξουμε την ικανοποίηση του μέγιστου δυνατού αριθμού των αιτήσεων αυτών. Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ είναι μια διαδικασία η οποία επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να εργάζονται κοντά στις οικογένειες τους και στον τόπο τους, αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών και όχι μια χαριστική παραχώρηση! Δε δημιουργούν νέα κενά αφού οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί καλύπτουν λειτουργικά κενά σε άλλα ΠΥΣΔΕ ή και ΠΥΣΠΕ προσφέροντας εκπαιδευτικό έργο. Για ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών με σοβαρότατα οικογενειακά ή οικονομικά προβλήματα, με προβλήματα υγείας, η απόσπαση αποτελεί τη μοναδική τους πλέον διέξοδο μετά και την πραγματοποίηση λίγων μεταθέσεων (7,83% των αιτήσεων)! Πάγια θέση μας είναι ότι οι αποσπάσεις θα πρέπει να γίνονται  επί των πραγματικών λειτουργικών κενών με βάση και τη μοριοδότηση που ισχύει από το 2011 και να υπάρχει και Β΄ Φάση στα τέλη Αυγούστου».

Δυστυχώς τα νεώτερα για το ζήτημα αυτό δεν είναι τα αναμενόμενα: Το ΚΥΣΔΕ θα συνεδριάσει από τις 23 έως και τις 26 Ιουλίου, όχι για να συζητήσει και να ανακοινώσει τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, αλλά για άλλα τρέχοντα ζητήματα. Θεωρούμε ότι στις συνεδριάσεις αυτές –με την ανάλογη προετοιμασία- θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η Α΄ φάση αποσπάσεων!   

Τα θέματα της Η.Δ. είναι τα ακόλουθα:

 

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΩΝ-ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ-ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2019.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΙΕΡΑΡΧΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡ. 38983/Ε2/13-3-2019 Υ.Α. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ .

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ .

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ .

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΤΡΙΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι. & ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ Ε.ΔΙ.Π. & Ε.Ε.Π. ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, Τ.Ε.Ι. & ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ . ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ,ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΥΣΔΕ ΣΕ ΠΥΣΔΕ.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

 

 

 

Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ προγραμματίζονται για το τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου, κρατώντας σε αγωνία 5000 εκπαιδευτικούς, παραπέμποντας σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια -στα τέλη Αυγούστου- τον προγραμματισμό της ζωής τους και τελικά προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς! Ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών για παράδειγμα που υπηρετεί σε διαφορετικές περιοχές της επικράτειας θα πρέπει να περιμένει στα τέλη Αυγούστου να δει που θα πρέπει να παρουσιαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου καλύπτοντας άμεσα τα όποια προβλήματα μετακινήσεων, ενοικίασης κατοικίας και οικογενειακών υποχρεώσεων! Είναι προφανές ότι με τα δεδομένα αυτά δεν θα υπάρξει Β΄ φάση αποσπάσεων που το 2017 έγινε στις 25 Αυγούστου και αφορούσε 570 εκπαιδευτικούς και το 2018 έγινε στις 29 Αυγούστου και αφορούσε 420 εκπαιδευτικούς!

Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων απόσπασης θα ανοίξει –ίσως και σήμερα- για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης απόσπασης σε όσους δεν είχαν υποβάλει τον Απρίλιο. Παράλληλα θα μπορούν να γίνουν και διορθώσεις προτιμήσεων για όσους/ες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση απόσπασης.

Παράλληλα και οι προσλήψεις αναπληρωτών, είναι πολύ πιθανό να πάνε χρονικά πολύ πιο πίσω! Υπενθυμίζω ότι το 2018 μεταξύ του διαστήματος 4 και 5 Σεπτεμβρίου είχαμε 19.480 προσλήψεις αναπληρωτών, όταν το Σεπτέμβριο του 2014 είχαμε 2995 προσλήψεις. Στα στοιχεία αυτά να προσθέσουμε ότι η φετινή χρονιά έκλεισε με 31.300 προσλήψεις αναπληρωτών και ότι είχαμε συνολικά 2.500 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών από όλη την εκπαίδευση!

 

Greek Bulgarian Danish Dutch English Filipino Finnish French German Italian Norwegian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish Swedish
f t g m

Τα τελευταία νέα

Ολοκληρώθηκε η ενέργεια επικοινωνίας "Explore the Aegean"

1

Read more ...

Παράταση του προγράμματος Voucher ΤΠΕ για νέους 25-29 ετών

Β

Read more ...

2η Περιφερειακή Συνάντηση Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Σερβίας

A

Read more ...

Έναρξη αιτήσεων στη δράση «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ»

4

Read more ...

Το ΕΣΠΑ στην 84η ΔΕΘ

6

Read more ...