Copyright 2018 - Εκπαιδευτικό Περισκόπιο

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου  2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κάλεσμα συμμετοχής στα δωρεάν εργαστήρια Code and Create για ηλικίες 15-24 

 

Θέλεις να μάθεις προγραμματισμό, να σχεδιάσεις ιστοσελίδες, να αναπτύσσεις εφαρμογές για κινητά και να πειραματιστείς με το 3d printing και τη ρομποτική;

 

Τότε, έλα μαζί μας για να διασκεδάσεις, να παρακολουθήσεις δημιουργικά εργαστήρια για να μάθεις νέες δεξιότητες όπου θα είναι χρήσιμα για εσένα, τις μελλοντικές σπουδές σου ή ακόμα και την καριέρα σου!

 

Ποιος;

Η ηλικία σου πρέπει να είναι μεταξύ 15-24. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού, παρά μόνο τη διάθεσή να μάθεις! Βασικές γνώσεις αγγλικών είναι απαραίτητο να έχεις καθώς όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

 

Τι, Πού και Πότε;

Είναι δωρεάν εργαστήρια χρησιμοποιώντας ανοιχτό λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας και θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα εργαστηρίων στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, θα δοθούν δωρεάν εισιτήρια μετακίνησης με τα ΜΜΜ για τους επιλεγμένους συμμετέχοντες. 

• Το εργαστήριο Use of LibreOffice for an office automation environment για ηλικίες 18-24 (Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017)

• Το εργαστήριο Digital Content Production and Web Design για ηλικίες 18-24 (Κάθε Τρίτη και Τετάρτη το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017 )

• Το εργαστήριο Introduction to 3D printing, robotics and IoT applications για ηλικίες 15-18  (Κάθε Σάββατο και Κυριακή το Νοέμβριο του 2017 )

• Το εργαστήριο Introductory Python programming για ηλικίες  15-18 (Κάθε Σάββατο και Κυριακή το Δεκέμβριο του 2017 )

 

 

 

Γιατί;

Η γνώση της ψηφιακής χρήσης είναι μια σημαντική δεξιότητα του 21ου αιώνα. Θέλουμε να σε εισάγουμε στον προγραμματισμό και να δεις που μπορεί η φαντασία σου να σε πάει. Όλοι αξίζουν μια ευκαιρία να μάθουν νέες δεξιότητες, άρα τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε νέους που κατοικούν στην Αθήνα, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους και τη μητρική τους γλώσσα.

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες για αυτό δηλώστε σύντομα συμμετοχή στο:

https://ellak.gr/student-registration-form-15-18/  (για τα εργαστήρια για ηλικίες 15-18 )

και στο  https://ellak.gr/student-registration-form-18-24/  (για τα εργαστήρια για ηλικίες 18 -24)

         

 

________________________________________________________

 

Για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 30 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

 

Επικοινωνία: Βιβή Πετσιώτη: 210 7474-271, info at ellak.gr

 

Greek Bulgarian Danish Dutch English Filipino Finnish French German Italian Norwegian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish Swedish
f t g m

Τα τελευταία νέα

7ο Ετήσιο Φόρουμ Στρατηγικής της ΕΕ για την περιοχή του Δούναβη, 18 - 19 Οκτωβρίου 2018, Σόφια, Βουλγαρία

B

Read more ...

Ανακοίνωση προδημοσίευσης Β' Κύκλου για την Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων «Ερευνώ–Δημιουργώ–Καινοτομώ»

9

Read more ...

#EUandMΕ - Διαγωνισμός νέων σκηνοθετών

7

Read more ...

Οριστικά αποτελέσματα για τη Δράση «Ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών»

6

Read more ...

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, 8-11 Οκτωβρίου 2018, Βρυξέλλες

E

Read more ...